Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

10:43 – Το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα καταθέσει προς διαβούλευση τις προτάσεις του για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και διαρροές από μελέτες πανεπιστημιακών καθηγητών (βλέπε εισήγηση Γρυσπολλάκη στη σύνοδο Πρυτάνεων) θα τεθεί και θέμα
καταργήσεων και συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας.

Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και απορρόφηση των τμημάτων του από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Και άρα καμία σκέψη για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά.

Υπό την απειλή υλοποίησης αυτού του σχεδίου αλλά και σε κάθε περίπτωση, πριν είναι αργά, αφού οι καμπάνες ήδη χτυπάνε, πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα μέσω των φορέων μας και να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ότι δε θα ανεχτούμε καμία πράξη που θα αλλοιώνει τη σημερινή λειτουργία και δομή του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.

Σε μία περίοδο, άλλωστε, που διεκδικούμε την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την ίδρυση νέων βιώσιμων Τμημάτων ΤΕΙ, όπως της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα είναι η ταφόπλακα του συλλογικού μας οράματος και της πνευματικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό θεωρώ, ως πρώτο βήμα, την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων των Νομαρχιακών Συμβουλίων και των κοινωνικών εταίρων και των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας μας καθώς και τη δημιουργία, συντονιστικού οργάνου που θα παρακολουθεί το θέμα και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες δράσεις, εάν χρειαστεί, ώστε να απαλείψουμε τον κίνδυνο, να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση τους.

Τώρα είναι η ώρα για κοινή δράση και κινητοποίηση της κοινωνίας. Ας μην ξεχαστούμε στην δίνη της προεκλογικής περιόδου που έρχεται.

Τα μεγάλα θέματα του τόπου μας προέχουν κάθε προσωπικής διεκδίκησης και δεν μπορούν να περιμένουν. Γιατί τότε κανένας Καλλικράτης δεν θα μπορεί να μας σώσει.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιούνιος, 2010, 10:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr