Απευθείας Αναθέσεων Έργων από τους ΟΤΑ. Eρώτηση Τζηκαλάγια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Είναι γνωστές οι παθογένειες που γεννά το σύστημα των Απευθείας Αναθέσεων Έργων από τους ΟΤΑ. Εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών», κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αλληλεξάρτηση τοπικών αρχόντων και επαγγελματιών, πληρωμές για έργα που έμειναν μόνο στα χαρτιά, μεταφορές ελλειμμάτων από τις νυν στις επόμενες δημοτικές ή περιφερειακές Αρχές, εργολάβοι που παράλληλα είναι και αγρότες ή μισθωτοί και πολλά άλλα παράλογα όσο και εξοργιστικά.

Μετά από επαφές που είχε ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας με εκπροσώπους των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομαρχιακού Μητρώου και κατανοώντας το πρόβλημα, κατέθεσε σχετική αναφορά (αρ. πρωτ. 6632-28/6/2011), προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με ζητούμενο το αυτονόητο, δηλαδή την κατάργηση όλων των απευθείας αναθέσεων έργων, ανεξαρτήτως ποσού προϋπολογισμού και τη δημοπράτηση όλων των έργων την ίδια ημέρα και ώρα.

Ο βορειοελλαδίτης Υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης, στην μόλις 6 σειρών απάντηση του (αρ. πρωτ. 921-18/7/2011), αρκέστηκε στην αναφορά των δύο νόμων που διέπουν τις αναθέσεις Δημόσιων Έργων στην Περιφέρεια και στην επισήμανση πως το υπουργείο του επιλαμβάνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καταγγελιών μέσω του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. Δυστυχώς, δε γίνεται καμία αναφορά στην προοπτική αλλαγής του νομικού καθεστώτος, ενέργεια που θα συνεισέφερε στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στο χώρο των εργολαβιών.

Θέλω να πιστεύω πως το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν είναι δέσμιο συμφερόντων «πράσινων» τοπικών δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, αλλά και εργοληπτών. Η αδράνεια όμως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν τονώνει το αίσθημα της αδικίας που νοιώθει ο πολίτης, βλέποντας να συνεχίζονται τα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και μάλιστα, νομίμως ενδεδυμένα.

Απάντηση Μαγκριώτη :

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούλιος, 2011, 11:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr