Η Μητρόπολη βάζει φρένο στις περίεργες οικοδομικές παρεμβάσεις της εκκλησίας στην Ιεροπηγή

Άμεση η αντίδραση της Μητρόπολης δια του εκπροσώπου τύπου π. Νικόλαο για την υπερβολική και μάλλον παράτυπη προσπάθεια να αλλάξουν πλακάκια σε εκκλησία της Ιεροπηγής, χωρίς να λάβουν υπόψιν την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων :

π. Νικόλαος : »Όσον αφορά το θέμα της αλλαγής των πλακιδίων, αυτό θα εξεταστεί στο μέλλον. Σας υπενθυμίζω ότι πάντοτε η Ιερά Μητρόπολη συνεργάζεται αρμονικά με την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ότι η υπερπροσπάθεια για την συντήρηση του Βυζαντινού Πολιτισμού μας, τουλάχιστον όσον αφορά τα Εκκλησιαστικά μνημεία, συνεχίζεται αμείωτη με πολύ κόπο και θυσίες »

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούλιος, 2011, 1:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η Μητρόπολη βάζει φρένο στις περίεργες οικοδομικές παρεμβάσεις της εκκλησίας στην Ιεροπηγή”

  1. Panos

    Αν τα πλακάκια που φαίνονται στην Φωτογραφία είναι αυτά που θέλουν να αλλάξουν, φαντάζομαι είναι κάποιας ηλικίας και θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων αυτών που ξενιτεύτηκαν για να τα φέρουν τους προηγούμενους αιώνες από την κεντρική Ευρώπη.
    Ετυχώς η Μητρόπολη αντέδρασε (μπορούσε να κάνει και αλλιώς) στις ύποπτες επιθυμίες κάποιων να καταστρέψουν έναν ακόμη ιστορικό ναό στον τόπο μας. Ιερόσυλοι, που δε σέβονται την ιστορία του τόπου μας δεν έχουν θέση σ’ αυτόν.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr