Άμεση και τεκμηριωμένη αντίδραση Χατζησυμεωνίδη για το κλείσιμο της ΑΤΕ στην Μεσοποταμία

ΘΕΜΑ¨ Επιστολή Διαμαρτυρίας κλεισίματος Υποκαταστήματος Α.Τ.Ε. στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας ΄΄.

Κε Διοικητά

Στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας από το 1981 λειτουργεί υποκατάστημα της Α.Τ.Ε, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 7.000 πολίτες, που κατοικούν στον Πρώην Δήμο Μεσοποταμίας, πρώην Κοινότητα Καστρακίου, πρώην Δήμο Ακριτών και Δήμο Νεστορίου.

Σε ολόκληρη την περιοχή είναι το μοναδικό Τραπεζικό Κατάστημα . Προσφέρει σημαντικό Κοινωνικό έργο, τονώνοντας τις Τοπικές Κοινωνίες ,στηρίζοντας τις οικονομίες τους και διευκολύνοντας τη ζωή των κατοίκων τους.

Το υποκατάστημα αυτό προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία- Κτηνοτροφία) ή είναι Συνταξιούχοι και μικροεπιχειρηματίες. Σχεδόν το σύνολο των Συνταξιούχων ,ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα , λαμβάνει την σύνταξή του από το συγκεκριμένο Τραπεζικό κατάστημα. Ο Αγροτικός πληθυσμός εδώ και 30 χρόνια στηρίζει το εν λόγω Υποκατάστημα τόσο σε ατομικό επίπεδο , όσο και με τις παραγωγές του.

Στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας στεγάζεται και λειτουργεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, που κάνει κύκλο εργασιών περίπου 3.000.000,00 Ευρώ ετησίως. Είμαστε σε επαφή με την Διοίκηση του Υποκαταστήματος για αποκλειστική συνεργασία και πληρωμή μισθών 31 υπαλλήλων , εφ΄όσον το υποκατάστημα συνεχίσει να υφίσταται.

Με το κλείσιμο του καταστήματος το πλήγμα για την Δημοτική Ενότητα και για την γύρω περιοχή είναι τεράστιο. Θα προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά στην Τοπική Οικονομία και θα αναγκάσει τους επιχειρηματίες της περιοχής , οι οποίοι είναι νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν και να εργασθούν στον τόπο που γεννήθηκαν , να αναζητήσουν άλλες επαγγελματικές λύσεις. Θα αναγκάσουν τους ηλικιωμένους να μετακινηθούν στην Πόλη για να εξυπηρετηθούν αλλά και η εξυπηρέτηση στην Α.Τ.Ε της πόλης θα καταστεί προβληματική λόγω της συμφόρησης που θα δημιουργείται εκεί.

Κα Διοικητά

Ζητούμε να ανακαλέσετε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Α.Τ.Ε. στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου μας , για να ενισχυθεί η αναπτυξιακή πορεία του τόπου και της γύρω περιοχής, να εξυπηρετηθεί ο ηλικιωμένος Συνταξιούχος, να μην καταστραφούν οι προσπάθειες που γίνονται από τόσα νέα άτομα για ανάπτυξη των οικογενειακών τους Επιχειρήσεων .

Η ενέργεια διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων ,δεδομένου ότι εξυπηρετείται ο αγροτικός κόσμος της περιοχής και παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.

Επιβεβαιώνουμε την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος Α.Τ.Ε , διότι μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα προκαλέσει , υποβάθμιση σε λειτουργικό και κοινωνικό επίπεδο όλης της περιοχής καθώς θα παρουσιασθεί ένα μεγάλο ΄΄ κενό΄΄ στην κάλυψη των αναγκών του αγροτικού κόσμου, του συνταξιούχου. Θα απειλήσει την ύπαρξη και λειτουργία άλλων Υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Όλες οι παραπάνω αναφορές πιστοποιούν την ΄΄ Ωφελιμότητα΄΄ που προσδίδει το υποκατάστημα Α.Τ.Ε στην περιοχή , με αποτέλεσμα να θεωρούμε επιβεβλημένη την πολιτική της σκληρής διαπραγμάτευσης , να μην κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου μας .

Ο Δήμαρχος Καστοριάς – Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούλιος, 2011, 5:48 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Άμεση και τεκμηριωμένη αντίδραση Χατζησυμεωνίδη για το κλείσιμο της ΑΤΕ στην Μεσοποταμία”

  1. Να που κάποιος εξέφρασε όσα όλοι πιστεύουν και κανεις δεν τα λέει ανοιχτά…..

  2. Να ενημερώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με κανέναν απο αυτούς …. Απλά, επειδή παρακολουθώ το blog, διακρίνω τον τελευταίο καιρο αυτήν την εμπάθεια.. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικοί λόγοι που εμείς ως απλοί πολίτες δεν τους γνωρίζουμε κ δεν μας αφορούν. Εμείς όμως απαιτούμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις…. Προσπαθήστε όλοι εσείς που έχετε τη δύναμη στα χέρια σας για το καλύτερο του τόπου μας. Ενός τόπου που χάνεται….αργοσβηνει… Εάν συνεργαζεστε όλοι οι πολίτες θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες σας…

  3. Αν αυτή η αντίδραση είναι άμεση, του ΣΑββοπουλου εδώ και τόσες μέρες τι είναι;;; Δεν καταλαβαίνω προς τι η όλη εμπάθεια στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που κάνει τα πάντα για το καλο του τόπου κ είναι καθ όλα νόμιμος κ βάσει των οδηγιών της περιφέρειας. Ενημέρωση σημαίνει καταθέτω όλων τις απόψεις. Άλλωστε τι έλεγε ο βολταιρος;;; Διαφωνώ με όσα λες αλλα θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να τα λες. Όλοι πρέπει να είστε ενωμένοι για το καλο του τόπου μας. Χανόμαστε κ εσείς κοιτάτε ποιος θα κατασπαραξει τον άλλον. Φυσικά πάντα με τη φορά του ανέμου…. Όπου πηγαίνει ο άνεμος. Μέχρι χθες εξυμνουσατε τον Χαρούμενο. Σήμερα τον χατζησυμεωνιδη. Αύριο ποιον;;; Οποιονδήποτε πλην του αντιπεριφερειαρχη;;;; Γιατί αυτός ο πόλεμος;;;;

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr