Ίντερνετ στις διακοπές (όλες οι απαντήσεις !)

Με αφορμή τις καλοκαιρινές αποδράσεις συγκεντρώνουμε τις προτάσεις των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για την παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ από υπολογιστή. Αφορούν τις προσφερόμενες λύσεις για όσους προφανώς δεν έχουν άλλη λύση στον φετινό καλοκαιρινό τους προορισμό: ADSL, παρακείμενο Internet café ή ανοικτό Wi-Fi στο διπλανό σπίτι. Όσοι λοιπόν βάλετε στις αποσκευές σας φορητό, εξετάστε τις επιλογές σας για την υπηρεσία. Περιοριστήκαμε στις καθαρές προτάσεις για πρόσβαση στο Ίντερνετ, με κάρτα ή συνδρομή.

 • Αρχικά, εξετάζουμε την πρόταση της Cosmote.
 • Συνεχίζουμε με την πρόταση της Vodafone και τέλος,
 • Με την πρόταση της Wind

COSMOTE
Καίρια ερωτήματα

1. Ποιο είναι το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή που με ενδιαφέρει;

Πριν αναζητήσετε την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες σας, ελέγξτε τη διαθεσιμότητα του δικτύου και την τεχνολογία του στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Η πληροφορία αυτή θα σας βοηθήσει να επιλέξετε και εξοπλισμό: εάν για παράδειγμα θα βρίσκεστε σε περιοχή που καλύπτεται από δίκτυο 2G τότε δεν θα αξιοποιήσετε τις υψηλές ταχύτητες ενός σχετικά ακριβού USB stick που υποστηρίζει ταχύτητες donwload έως 42,2Mbps. Καλέστε λοιπόν και τα τρία δίκτυα για να μάθετε εάν τουλάχιστον θεωρητικά έχετε να κερδίσετε κάτι σε ταχύτητα.

Στην Cosmote οι θεωρητικές ταχύτητες είναι:

•   σε περιοχές κάλυψης από 2G δίκτυο, οι ταχύτητες λήψης φτάνουν θεωρητικά έως τα 56kbps
•   σε περιοχές κάλυψης από 3G δίκτυο ταχύτητες λήψης έως 384kbps
•   σε περιοχές κάλυψης από 3G δίκτυο με τεχνολογία HSPA+ ταχύτητες λήψης έως 42,2 Mbps και αποστολής έως 5,8 Mbps

Για να μάθετε ένα έχετε καλό σήμα 3G μέσω Cosmote καλέστε στο 13838(επιλέξτε 1 ή 2 για προγράμματα συμβολαίου ή με κάρτα αντίστοιχα και μετά 9 για να μιλήσετε με ένα εκπρόσωπο) και ρωτήστε συγκεκριμένα για την περιοχή που σας ενδιαφέρει ποιά είναι η θεωρητικά μέγιστη ταχύτητα που μπορείτε να πιάσετε εκεί.

Εμείς, ρωτήσαμε για ένα μικρό χωριό στη Μεσσηνία και η υπάλληλος που μας απάντησε ήταν καταρτισμένη και εξήγησε σε έναν αδαή ότι θα έχουμε 3G με «καλό σήμα» με θεωρητική ταχύτητα 7,2Mbps, «ταχύτητα η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η χρήση του δικτύου από πολλούς ή λίγους συνδρομητές».

Σε κάθε περίπτωση, μας πρότεινε να δοκιμάσουμε την υπηρεσία Internet on the Go με κάρτα, η οποία όπως μας εξήγησε φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό, για να δοκιμαστεί το δίκτυο χωρίς να επιβαρύνεται ο χρήστης με πάγια για μια υπηρεσία που είτε δεν καλύπτει τις ανάγκες του είτε δεν του χρειάζεται.

Οι υψηλές ταχύτητες αφορούν ως επί το πλείστον σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μας είπε η υπάλληλος του τμήματος εξυπηρέτησης της Cosmote.

Στο μικρό χωριό της Μεσσηνίας πάντως, έχουμε «καλό σήμα» 3G με θεωρητικό μέγιστο 7,2Mbps, μπορούμε να το δοκιμάσουμε σε ένα κατάστημα, μας προτείνεται να πάρουμε πακέτο και όχι συνδρομή και εάν όλα πάνε καλά και το χρειαζόμαστε να πάμε σε συνδρομή 🙂

2.   Ωραία, μάθαμε την ταχύτερη τουλάχιστον θεωρητικά, σύνδεση που παρέχεται μέσω του δικτύου στην περιοχή. Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός που υποστηρίζει αυτές τις ταχύτητες;

Εάν επιλέξετε πακέτο με κάρτα από την Cosmote και δεν έχετε συμβατό εξοπλισμό (που προφανώς πρέπει να δέχεται SIM και να κάνετε τις σχετικές ρυθμίσεις Cosmote -με APN internet και «Kλήση» δεδομένων με το αλφαριθμητικό: *99#), θα πρέπει να αγοράσετε το Internet on the Go Full Pack. 

Στο «πλήρες πακέτο» Internet on the Go με κάρτα, περιλαμβάνεται ένα USB Stick που λειτουργεί ως ασύρματο μόντεμ και πιάνει ταχύτητες σύνδεσης έως7,2Mbps. Κοστίζει 50 ευρώ και περιλαμβάνει χρήση Ίντερνετ αξίας 20 ευρώ, την κάρτα SIM και τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης. Ο «λογαριασμός σας» (μην φοβάστε, δεν θα λαμβάνεται έναν ακόμα λογαριασμό) αποκτά πίστωση με την αγορά του πακέτου. Η τρέχουσα προσφορά (μέχρι το τέλος Ιουνίου), αφορά σε 30 ημέρες πρόσβαση.

3. Πώς ανανεώνεται ο χρόνος πρόσβασης στο πακέτο με κάρτα;

Αφού καταναλώσετε το χρόνο ή τον όγκο του πακέτου (όποιο συμβεί πρώτα), εάν χρειαστεί μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον με (φυσική) κάρτα ανανέωσης και να εισάγετε τον 16ψήφιο αριθμό που αναγράφεται σε αυτήν στην ειδική ιστοσελίδα που έχει στήσει η Cosmote αποκλειστικά για τους χρήστες της υπηρεσίας (στη διεύθυνση https://ciotgonrequest.cosmote.gr). Από το δικτυακό αυτό τόπο μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό της SIM για να δέχεστε μηνύματα και το υπόλοιπο του χρόνου σας.

Εάν δεν βρίσκετε κάρτα για Internet on the Go μπορείτε να αγοράσετε άλλη κάρτα ανανέωσης καρτοκινητού Cosmote (What’s up ή Cosmokarta), να καλέσετε το 13838 από κινητό Cosmote ή το 6971013838 από άλλο τηλέφωνο και να μεταφέρετε το ποσό στο λογαριασμό που σας ενδιαφέρει.

Για παράδειγμα, με 5 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε χρόνο πρόσβασης για μια μόνο ημέρα και να φορτώσετε το δίκτυο με κίνηση έως και 1GB. Με 15 ευρώ αποκτάτε πρόσβαση για 10 ημέρες και μπορείτε να προκαλέσετε κίνηση έως και 3GB και τέλος, με 40 ευρώ θα έχετε 30 ημέρες για κίνηση έως 5GB.

Εκτός από Ίντερνετ, μπορείτε να λαμβάνετε και μηνύματα SMS, καθώς σε κάθε SIM αντιστοιχεί ένας αριθμός Cosmote.

Θυμηθείτε ότι εάν επιλέξετε Internet on the Go με κάρτα θα πρέπει να δηλώσετε τα στοιχεία σας ως χρήστης καρτοκινητής τηλεφωνίας, και μάλιστα ίσως πριν φύγετε για διακοπές αφού μπορεί να μην είναι εύκολο να πάτε σε ένα κατάστημα για τη δήλωση (με την αστυνομική σας ταυτότητα και την κάρτα SIM του πακέτου). Τη δήλωση μπορείτε να την κάνετε στα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕ και των αντιπροσώπων του MEDIA-MARKT, Κωτσόβολος, Saturn, Sanyo com Shops, Spacephone, ValueNet, Public και Πλαίσιο σε όλη την Ελλάδα.

Πόση κίνηση δημιουργώ; Η Cosmote έχει φτιάξει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που επιχειρεί να εκτιμήσει την κίνηση που θα δημιουργήσει ο χρήστης συνδυάζοντας κάποιες βασικές παραμέτρους.

Έτσι, μπορείτε να ορίσετε

 • πόσες ώρες την ημέρα θα χρησιμοποιείτε τη σύνδεση (υποθέτοντας ότι μια ώρα surfing σημαίνει κίνηση 50ΜΒ),
 • πόσα μέιλ ανταλλάσετε ημερησίως (ενδεικτικά κάθε mail επιβαρύνει κατά 512ΚΒ το πρόγραμμά σας),
 • πόσα τραγούδια σκοπεύετε να κατεβάσετε (ένα τραγούδι το μετράει ως 5ΜΒ),
 • πόσες φωτογραφίες (2ΜΒ),
 • πόσες ταινίες (1GB η καθεμιά),
 • πόσες εφαρμογές ή update (200MB) και τέλος
 • πόσα αρχεία κατεβάζετε ή ανεβάζετε την ημέρα (μέσο αρχείο 2ΜΒ).

3. Τι πληρώνω στα προγράμματα συμβολαίου Internet on the Go;

Η Cosmote έχει τα προγράμματα συμβολαίου Cosmote Internet on the Go και προβλέπει την παροχή κίνησης 100ΜΒ, 300ΜΒ, 1GB, 5GB και 10GB καθώς και πρόγραμμα για φοιτητές 5GB. Το πάγιο είναι 5 ευρώ για 100ΜΒ κίνηση, 15 ευρώ για 300ΜΒ κίνηση, 20 ευρώ για 1GB, 30 ευρώ για 5GB ή 40 ευρώ για 10GB.

COSMOTE Internet On The Go 100MB      5,00 €    100    0,1034 €/MB
COSMOTE Internet On The Go 300MB    15,00 €    300    0,1034 €/ΜΒ
COSMOTE Internet On The Go 1GB        20,00 €   1024    0,0307 €/ΜΒ
COSMOTE Internet On The Go 5GB        30,00 €   5120    0,0307 €/ΜΒ
COSMOTE Internet On The Go Student   25,00 €   5120    0,0307 €/ΜΒ
COSMOTE Internet On The Go 10GB      40,00 €  10240   0,0307 €/ΜΒ

 • Παρατηρήστε ότι η χρέωση έξτρα κίνησης μειώνεται σημαντικά στα προγράμματα από 1GB (20 ευρώ πάγιο) και πάνω.
 • Επίσης, σε κανένα πρόγραμμα με πάγιο μικρότερο από 30 ευρώ δεν δίνεται δωρεάν USB μόντεμ που υποστηρίζει σχετικά υψηλές ταχύτητες.
 • To φθηνότερο πρόγραμμα που δίνει δωρεάν εξοπλισμό είναι το πρόγραμμα των 5GB με πάγιο 30 ευρώ, στο οποιο παρέχεται δωρεάν το Huawei E1823 (download έως 28,8 Mbps και upload έως 5,76 Mbps) ή το ΖΤΕ ΜF 662 με τις ίδιες υποστηριζόμενες θεωρητικές ταχύτητες.
 • Το πιο αργό μόντεμ (που μπορεί να είναι ιδανικό για την περιοχή που σας ενδιαφέρει, αφού δεν πιάνετε μεγαλύτερες ταχύτητες), το ΖΤΕ ΜF110 (download έως 7,2 Mbps και upload έως 5,76 Mbps) παρέχεται δωρεάν σε όλα τα προγράμματα πλην του πλέον οικονομικού των 100ΜΒ στο πάγιο των 5 ευρώ.
 • Ο εξοπλισμός μπορεί να σας κοστίσει το πολύ 107 ευρώ ακόμα κι αν επιλέξετε πρόγραμμα με το χαμηλότερο δυνατό πάγιο.

Οι Χρεώσεις του εξοπλισμού

Cosmote: Huawei E372
Ταχύτητα λήψης έως 42,2 Mbps και ταχύτητα αποστολής έως 5,76 Mbps
COSMOTE Internet On The Go 100ΜΒ 107 €
COSMOTE Internet On The Go 300MB 89 €
COSMOTE Internet On The Go 1GB 89 €
COSMOTE Internet On The Go 5GB 49 €
COSMOTE Internet On The Go 10GB 49 €
COSMOTE Internet On The Go Student 89 €

ΖΤΕ ΜF 680

Ταχύτητα λήψης έως 42,2 Mbps και ταχύτητα αποστολής έως 5,76 Mbps
COSMOTE Internet On The Go 100ΜΒ 107 €
COSMOTE Internet On The Go 300MB 89 €
COSMOTE Internet On The Go 1GB 89 €
COSMOTE Internet On The Go 5GB 49 €
COSMOTE Internet On The Go 10GB 49 €
COSMOTE Internet On The Go Student 89 €

Huawei E1823
Ταχύτητα λήψης έως 28,8 Mbps και ταχύτητα αποστολής έως 5,76 Mbps
COSMOTE Internet On The Go 100ΜΒ 79.95€
COSMOTE Internet On The Go 300MB 40€
COSMOTE Internet On The Go 1GB 40€
COSMOTE Internet On The Go 5GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go 10GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go Student 40€

ΖΤΕ ΜF 662
Ταχύτητα λήψης έως 28,8 Mbps και ταχύτητα αποστολής έως 5,76 Mbps
COSMOTE Internet On The Go 100ΜΒ 79.95€
COSMOTE Internet On The Go 300MB 40€
COSMOTE Internet On The Go 1GB 40€
COSMOTE Internet On The Go 5GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go 10GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go Student 40€

ΖΤΕ ΜF110
Ταχύτητα λήψης έως 7,2 Mbps και ταχύτητα αποστολής έως 5,76 Mbps
COSMOTE Internet On The Go 100MB 36,90€
COSMOTE Internet On The Go 300MB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go 1GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go 5GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go 10GB ΔΩΡΕΑΝ
COSMOTE Internet On The Go Student ΔΩΡΕΑΝ

4. Θα επιβαρυνθώ με τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας για χρήση Ίντερνετ;

Όχι, σε αυτό τον λογαριασμό δε θα επιβληθεί Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας επί του παγίου και της χρήσης Internet. Για τα συγκεκριμένα προγράμματα το Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας θα επιβάλλεταιμόνο στις περιπτώσεις που γίνει χρήση των υπηρεσιών SMS, GPRS WAP, DATA/FAX καθώς και υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης.

5. Εκτός από Ίντερνετ, τι άλλο μπορώ να κάνω;

Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολή SMS με χρέωση 11,07 λεπτά του ευρώ ανά μήνυμα. Αλλες υπηρεσίες, όπως roaming ή MMS υποστηρίζονται αλλά απαιτείται αίτηση του συνδρομητή.

Απαντήσεις σε Συχνές ερωτήσεις δημοσιεύονται στη διεύθυνση
http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T09/section/Faq_Internet_E-mailwithLaptop (προσέξτε τις επισημάνσεις για το e-mail).

6. Πώς ελέγχω το υπόλοιπό μου;

Σύμφωνα με την Cosmote, μπορείτε να ενημερώνεστε δωρεάν μέσω SMS για το υπόλοιπο της δωρεάν ενσωματωμένης χρήσης του προγράμματος έως την ημερομηνία έκδοσης του επόμενου λογαριασμού σας. Στέλνετε SMS με το λεκτικό 1 στο 1256 από τον υπολογιστή σας στον οποίο χρησιμοποιείτε το λογισμικό διαχείρισης του ασύρματου modem COSMOTE Internet On The Go. Στη συνέχεια θα λάβετε ενημερωτικό SMS της υπηρεσίας. Η πληροφορία της υπηρεσίας λαμβάνει υπόψη τη χρήση από την έναρξη του μήνα τιμολόγησης μέχρι την τελευταία ολοκληρωμένη συνεδρία και όχι τη χρήση συνεδρίας (session) σε εξέλιξη.

8. Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο πριν φύγω;

Θα σας προτείναμε να ελέγξετε εάν θα μπορείτε να στείλετε e-mail μέσω του λογαριασμού άλλου ISP. H Cosmote επισημαίνει σε ότι αφορά e-mail με λογαριασμό σε άλλο ISP  ότι θα πρέπει να ορίσετε ως server για λήψη μηνυμάτων αυτόν του του ISP σας (π.χ. POP3) και για την αποστολή μηνυμάτων να ρυθμίσετε ως ως SMTP Outgoing server:smtpout.cosmotemyview.gr χωρίς Authentication (Νο).«Ενδέχεται, σε κάποιες περιπτώσεις να μη μπορέσεις να στείλεις email διότι ορισμένοι ISPs δεν επιτρέπουν χρήση server αποστολής e-mail όταν μεσολαβεί άλλο δίκτυο για αποφυγή e-mail spamming» – για αυτό πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε!

 

VODAFONE

H περιπετειώδης προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε τις προτάσεις για πρόσβαση στο Ίντερνετ από υπολογιστή το καλοκαίρι συνεχίζεται με την πρόταση της Vodafone. Θεωρητικά, αυτό το δίκτυο πιάνει τα 42,2Mbps, αλλά το θεωρητικό από το πρακτικό απέχει σε όλα τα δίκτυα, για αυτό μάθετε πρώτα πόσο πιάνετε (θεωρητικά πάντα) στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Για το καλοκαίρι του 2011, η Vodafone αυξάνει στις 30 ημέρες και στα 2GB το χρόνο σύνδεσης/κίνηση στο πρόγραμμα Vodafone ΚαρτοInternet όπως άλλωστε κάνουν τουλάχιστον ως προς το χρόνο πρόσβασης Cosmote και Wind. Το πακέτο με την κάρτα SIM και μόντεμ υπό μορφή USB stick κοστίζει 50 ευρώ.

1. Πόσο γρήγορο Mobile Internet μπορώ να έχω θεωρητικά εκεί που πάω;

Η Vodafone ισχυρίζεται ότι έχει, πιστοποιημένα, το πλέον γρήγορο δίκτυο ιδανικό για Mobile Internet. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε τις ασύλληπτες ταχύτητες που τεκμηριώνονται στο δικτυακό της τόπο εκεί που θα πάτε διακοπές. Γι΄αυτό ρωτήστε στο 13830 ή σε ένα κατάστημα Vodafone καταρχήν εάν υπάρχει σήμα 3G στις ερημιές που χάνεστε το καλοκαίρι. Εάν πιάνετε ταχύτητες 2G, δηλαδή επιπέδου dialup, ίσως είναι καλύτερα να αξιοποιήσετε το τηλέφωνο και να κάνετε την παλιά καλή σύνδεση με το παλιό σας μόντεμ 56Kbps και μια κάρτα. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι δεν έχει νόημα να αγοράσετε εξοπλισμό για super mobile broadband. Πάντως, επειδή το θέμα ταχύτητα «πονάει», καλό θα είναι να μάθετε τι συμβαίνει από κάποιον που έχει εμπειρία από ταχύτητες στην περιοχή την εποχή που σας ενδιαφέρει (ευπρόσδεκτα τα σχόλια στο άρθρο σχετικά προς γνώση και συμμόρφωση). Όπως αναφέρουμε και στο άρθρο με την πρόταση της Cosmote,πρέπει να μάθετε τι σήμα πιάνετε καλώντας και τα τρία δίκτυα.

Εξοπλισμός και μάλιστα ξεκλείδωτος

Εάν πάλι είστε από τους τυχερούς που η πρώτη πληροφορία λέει (κανένα δίκτυο δεν μπορεί να το εγγυηθεί) ότι θα έχετε καλό σήμα 3G, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του Vodafone ΚαρτοInternet με 50 ευρώ και για 30 μέρες ή κίνηση 2GB (όποιο στερέψει πρώτο). Στα καταστήματα Vodafone, Πλαίσιο, Κωτσόβολος και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης, θα βρείτε πακέτα με το (σχετικά παλιό) K3565 με μέγιστη θεωρητική ταχύτητα download 3,6Mbps και upload 384Kbps ή το νεότερο K3806 που πιάνει μεγαλύτερες ταχύτητες 14,4Mbps/5,76Mbps (υπάρχει σχετική ένδειξη στο πακέτο για να τα ξεχωρίσετε ή να πάτε σε άλλο κατάστημα). 

 • Η Vodafone μας ενημέρωσε ότι το πακέτο ΚαρτοInternet κυκλοφορεί με το USB modem Κ3770 με ταχύτητα 7,2Mbps.

Επίσης, μας απάντησαν ότι «Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους παρεχόμενους εξοπλισμούς, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης που επιθυμεί ο συνδρομητής. Έτσι παρέχονται USB modem που υποστηρίζουν ταχύτητες σύνδεσης από 14,4Mbps  έως 42,2Μbps και με τιμές που ξεκινούν από 40€ (τιμή λιανικής χωρίς σύνδεση). Φυσικά ορισμένοι εξοπλισμοί παρέχονται εντελώς δωρεάν ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγει ο συνδρομητής. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής εξοπλισμού Vodafone Mobile WiFi που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κινητού WiFi Hotspot και τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης έως 5 συσκευών που υποστηρίζουν WiFi σύνδεση.»

Προσέξτε ότι δεν είναι απίθανο να έχετε ήδη «ξεκλείδωτο» εξοπλισμό (δηλαδή, να έχετε στικάκι από άλλο δίκτυο που παίζει και με τη Vodafone) ή αυτός που θα αγοράσετε να αξιοποιείται για να μπείτε στο Ίντερνετ από άλλο δίκτυο, αν έστω και αργά συνειδητοποιήσατε ότι υπάρχει καλό σήμα 3G από άλλο δίκτυο (τα USB stick της Vodafone λέγεται ότι είναι ξεκλείδωτα). Εάν λοιπόν έχετε ήδη εξοπλισμό, αρκεί η κάρτα SIM σύνδεσης δεδομένων Vodafone και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις APN.

Σύμφωνα με την εταιρεία: «Πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει ο συνδρομητής την υπηρεσία χωρίς εξοπλισμό και να λάβει μόνο την SIM κάρτα χωρίς μάλιστα 12μηνη δέσμευση (εφόσον διαθέτει κάποιο USB stick ή π.χ. tablet). Η Vodafone εγγυάται για τη συμβατότητα της SIM κάρτας με τους εξοπλισμούς που παρέχει και είναι σε θέση να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τα τερματικά που παρέχει η ίδια. Σε περίπτωση χρήσης τερματικού που δεν παρέχεται από την Vodafone:

– o χρήστης πρέπει να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις (π.χ. να θέσει το apn)

– δεν θα υποστηριχθεί από την Vodafone σε περίπτωση προβλήματος του τερματικού εξοπλισμού. Ο συνδρομητής υποστηρίζεται κανονικά για θέματα που αφορούν τη σύνδεσή του και την παροχή της υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η χρήση των Vodafone USB modem».

Δήλωση στοιχείων χρήστη καρτοκινητής 

Όταν αγοράσετε πακέτο ΚαρτοInternet θα κληθείτε να κάνετε και δήλωση των στοιχείων σας ως χρήστης καρτοκινητής, οπότε θυμηθείτε να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας και να τελειώνετε με τη διαδικασία στο ίδιο κατάστημα. Ταυτοποίηση μπορείτε βεβαίως να κάνετε και αργότερα.

2. Πώς γίνεται η ανανέωση χρόνου/όγκου;

Η ανανέωση του χρόνου/κίνησης μπορεί να γίνει μέσα από το πρόγραμμα που συνοδεύει το πακέτο, το Vodafone Mobile Connect, αρκεί να έχετε προμηθευτεί (φυσική) κάρτα ΚαρτοInternet (από τα καταστήματα Vodafone ή τις εξουσιοδοτημένες αλυσίδες λιανικής όπως Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, Saturn κ.ά.) ή να έχετε δίπλα σας έναν καλό συνδρομητή Vodafone (καρτοκινητό ή πρόγραμμα) που θα δεχτεί να χρεώσετε το λογαριασμό του.

Η Vodafone προσθέτει ότι μπορείτε να στείλετε δωρεάν SMS από κινητό Vodafone (καρτοκινητό ή συμβόλαιο) με χρέωση του κινητού αυτού για τη συνεδρία Internet που επιθυμείτε ή να αγοράσετε e-voucher από επιλεγμένα περίπτερα και μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Στο interface του προγράμματος σας δίνεται η δυνατότητα να εισάγετε τον αριθμό του συνδρομητή και θα λάβετε ένα SMS για την βεβαίωση της ανανέωσης του χρόνου (και την χρέωση του λογαριασμού του πραγματικού σας πλέον φίλου).

 • Η ανανέωση για 30 επιπλέον λεπτά χρήσης του Διαδικτύου από το δίκτυο της Vodafone θα σας κοστίσει 2 ευρώ και μπορείτε να προκαλέσετε κίνηση 500MB, χρέωση που η Vodafone υποστηρίζει ότι είναι η χαμηλότερη χρέωση για Ίντερνετ με κάρτα στην αγορά.
 • Για μια μέρα επιπλέον Ίντερνετ ή 1GB, πρέπει να πληρώσετε 5 ευρώ και
 • για 15 μέρες επιπλέον 20 ευρώ (σε αυτή την περίπτωση, το όριο στον όγκο δεν ανεβαίνει, παραμένει στο 1GB, οπότε εάν θέλετε να κατεβάσετε μια ταινιούλα δεν χρειάζεται να πληρώσετε παραπάνω για χρόνο).

Με το ΚαρτοInternet δεν μπορείτε να δέχεστε ή να στέλνετε SMS, αυτό μπορεί να γίνει εάν προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και γίνεται συνδρομητής Mobile Broadband για τα οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

3. Τι πληρώνω στα προγράμματα Vodafone Mobile Broadband;

Τα προγράμματα Mobile Broadband της Vodafone ξεκινούν από τα 300ΜΒ, ανεβαίνουν στο 1GB, στα 5GB και καταλήγουν στα 10GB (υπάρχει και πρόγραμμα για φοιτητές στα 5GB) με αντίστοιχο μέγιστο επιτρεπόμενο όγκο ανά μήνα. Όπως συμβαίνει και με τον προπληρωμένο χρόνο ομιλίας, έτσι και στα προγράμματα για πρόσβαση στο Ίντερνετ κανένα δίκτυο δεν επιτρέπει την μεταφορά υπολειπόμενου όγκου στον επόμενο μήνα…

Στο πρόγραμμα

 • Vodafone Mobile Broadband 300MB θα πληρώνετε πάγιο 15 ευρώ,
 • για Vodafone Mobile Broadband 1GB το πάγιο είναι 20 ευρώ (δείτε την τρέχουσα προσφορά παρακάτω για τους συνδρομητές),
 • για Vodafone Mobile Broadband 5GB το πάγιο είναι 30 ευρώ (φοιτητικό 25 ευρώ) και
 • και για το Vodafone Mobile Broadband 10GB το πάγιο φτάνει τα 40ευρώ χωρίς να παίζουμε με τις τρέχουσες προσφορές (τις αναφέρουμε και παραπέμπουμε σε όσες εντοπίσαμε στη συνέχεια).

Η διαφορά που παρατηρήσαμε σε σχέση με τα προγράμματα της Cosmote είναι ότι η χρέωση ανά έξτρα MB είναι σταθερή στα 2 λεπτά ανά ΜΒ σε όλα τα προγράμματα (στα μικρά προγράμματα 100ΜΒ και 300ΜΒ το Internet on the Go χρεώνει 10,34 λεπτά του ευρώ ανά έξτρα ΜΒ και στα μεγαλύτερα σταθερά στα 3,07 λεπτά ανά ΜΒ).

Εάν γίνετε συνδρομητής Mobile Broadband μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αριθμό σας και για την ανταλλαγή SMS με χρέωση για την αποστολή στα 12,67 λεπτά του ευρώ (στο ΚαρτοInternet δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).

Δείτε επίσης τις επιλογές σε εξοπλισμό στο σάιτ της Vodafone και θυμηθείτε ότι (στο πρόγραμμα 1GB το μήνα ο εξοπλισμός είναι δωρεάν). Το πιο ακριβό και ταχύτερο USB modem είναι το K4605 που πιάνει τα 42,2Mbps/5,76Mbps το οποίο κοστίζει 129 ευρώ και στα διετή προγράμματα με ογκοχρέωση πέφτει έως και τα 36,70 ευρώ στο πρόγραμμα με το υψηλότερο πάγιο για 10GB (40 ευρώ το μήνα, χωρίς τυχόν εκπτώσεις).

Εκτός από τα προγράμματα ογκοχρέωσης, υπάρχουν προγραμμάτα χρονοχρέωσης με παρεχόμενο χρόνο σύνδεσης 30 και 100 ώρες (με πάγιο 20 και 30 ευρώ αντίστοιχα) και προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για iPad/Tablet με σταθερή μηνιαία χρήση και χρέωση 500ΜΒ (10 ευρώ πάγιο) και 2GB (20 ευρώ πάγιο).


4. Επιβαρύνομαι με τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας αν μπαίνω στο Ίντερνετ μέσω 3G;

Η προφανής απάντηση είναι αρνητική, ωστόσο προσέξτε ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με τέλη για τη χρήση Ίντερνετ όχι για άλλες υπηρεσίες (π.χ. SMS).

Ανανεώθηκε: 5. Πώς αποφεύγω την υπερχρέωση;

Από την 1η Ιουλίου η Vodafone μέσα από ενημερωτικούς μηχανισμούς επιτρέπει τον έλεγχο της υπολειπόμενης χρήσης σε πραγματικό χρόνο. Η ενημέρωση γίνεται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας με SMS στην εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband τις παρακάτω πληροφορίες:

 • στο 80% της χρήσης του προγράμματός του χρήστη πληροφορία για τον όγκο δεδομένων/ χρόνο χρήσης που του απομένει
 • στο 100% της χρήσης του προγράμματός του ότι έχει εξαντλήσει τον προσφερόμενο μηναίο όγκο/χρόνο χρήσης.
 • Επιπλέον μπορεί να ελέγχει κάθε στιγμή την υπολειπόμενη χρήση σου μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα myvmb.
 • Όταν ο μηνιαίος όγκος/ χρόνος χρήσης εξαντληθεί, η σύνδεσή του χρήστη θα σταματάει αυτόματα για να προστατεύεται ο συνδρομητής από ανεπιθύμητες χρεώσεις. Παράλληλα θα ενημερώνεται με SMS ή μέσω της ειδικής σελίδας myvmb για τη δυνατότητα ανανέωσης επιλέγοντας επιπρόσθετα πακέτα χρήσης. Έτσι αποφασίζει ο ίδιος εάν επιθυμεί παραπάνω χρήση και για πόσο επιπλέον θα χρεωθεί, ενώ ξέρει πλέον τι να περιμένει στον μηνιαίο του λογαριασμό.
 • Για την υπολειπόμενη χρήση, μηνιαία ή ανανέωσης, οι συνδρομητές ενημερώνονται:

  • αυτόματα με SMS που αποστέλλει η Vodafone στο 80% και στο 100% της χρήσης
  • μέσα από την ειδική σελίδα myvmb
  • στέλνοντας κενό SMS από την ειδική εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband στο 1223

  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στη νέα ιστοσελίδα της Vodafone

Ανανέωση 12 Ιουλίου 2011: Μετά την ανακοίνωση της Wind για τον έλεγχο του κόστους της πρόσβασης, ακολούθησε η Vodafone με τη δική της υπηρεσία «Vodafone Ελεγχος Κόστους»: Νέοι και υφιστάμενοι συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband ελέγχουν, όπως περιγράψαμε παραπάνω, τη χρήση τους (ενημερώνονται αυτόματα με SMS στο 80% και στο 100% της προβλεπόμενης κίνησης ή χρόνου ή ανά πάσα στιγμή από το vodafone.gr/myvmb). Εκτός από αυτά για τα οποία είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα, η Vodafone ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν νέο όγκο/χρόνο. Εχουν για αυτό δύο επιλογές:

 • 500ΜΒ ή 5 ώρες με 10 ευρώ (2 λεπτά του ευρώ ανά ΜΒ) ή
 • 200ΜΒ ή 2 ώρες με 5 ευρώ (2,5 λεπτά του ευρώ ανά ΜΒ).

(Η Wind δίνει επιλογή ανανέωσης με πακέτα 100ΜΒ ή 500ΜΒ με χρέωση 3 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα).
Μπορούν δε, να αγοράσουν περισσότερα από ένα πακέτα ανανέωσης, αξιοποιήσιμα εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς. Η ανανέωση μπορεί να γίνει είτε από την ιστοσελίδα vodafone.gr/myvmb, είτε με αποστολή SMS στο 1223 μέσα από την εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband.

Περισσότερα για το νέο Vodafone Mobile Broadband στο σάιτ της εταιρείας

6. Ποιά είναι η τρέχουσα προσφορά;

Η τρέχουσα προσφορά προβλέπει έκπτωση 50% στα προγράμματα συμβολαίου Mobile Broadband για έξι μήνες -τους υπόλοιπους μήνες του προγράμματος θα χρεώνεστε διπλάσια από το πρώτο εξάμηνο.

Επίσης, υπάρχοντες και νέοι συνδρομητές συμβολαίου ομιλίας μπορούν να αξιοποιήσουν την προσφορά Vodafone Mobile Broadband 1GΒ το μήνα με πάγιο 10 ευρώ όχι για έξι μήνες αλλά «για πάντα».

 • Η εφαρμογή για τη σύνδεση ονομάζεται Vodafone Mobile Connect(κατεβάστε τη) και η τελευταία έκδοση είναι η 10.1 και είναι διαθέσιμη από το δικτυακό τόπο της εταιρείας στη διεύθυνσηhttp://www.vodafone.gr/portal/vmcr10 (88ΜΒ σε PC, 25,5MB σε Mac :-).

7. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω πριν αποφασίσω;

Ναι, το θέμα με την αποστολή e-mail από άλλον ISP. Εάν δεν επιτρέπει τη μεσολάβηση του server της Vodafone για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. εάν έχετε λογαριασμό e-mail στη Forthnet) τότε δεν θα μπορείτε να στείλετε μηνύματα. Για να λάβετε θα πρέπει να ξέρετε τη ρύθμιση για τον διακομιστή εισερχόμενων ή να έχετε μαζί ένα ακόμα τηλέφωνο τεχνικής υποστήριξης ή εκείνο τον καλό φίλο που τα ξέρει όλα.

 • Οι συνδρομητές Vodafone μπορούν να καλέσουν απευθείας την τεχνική υποστήριξη από το κινητό τους τηλέφωνο και μάλιστα χωρίς χρέωση στο 13 840 -οι υπόλοιποι θα πρέπει να καλέσουν την εξυπηρέτηση πελατών 13830 με χρέωση, η οποία μπορεί να τους παραπέμψει στο καλά καταρτισμένο τεχνικό τμήμα αλλά θα χρεώνονται με (εξωφρενικό) ρυθμό 0,36 ευρώ ανά λεπτό από σταθερό ΟΤΕ! Εάν οι συνδρομητές καλέσουν στο 13830 θα χρεώνονται 0,25 ευρώ ανά κλήση με χρέωση μετά το πρώτο λεπτό.
WIND
Το αφιέρωμά μας στις υπηρεσίες πρόσβασης από υπολογιστή μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τερματίζετε με την πρόταση της Wind. Στις 22 Ιουνίου, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση του πακέτου Wind Mobile Broadband με κάρτα αντί 34,90 ευρώ, τιμή χαμηλότερη από τις ανταγωνιστικές προτάσεις. Στο νέο πακέτο (να προσέχετε πάντοτε τη συσκευασία) περιλαμβάνονται μόντεμ 7,2Mbps υπό μορφή USB stick, 30 ημέρες πρόσβασης για κίνηση έως 3GB, προσφορά σε ισχύ τουλάχιστον έως την 31η Ιουλίου 2011.

Φυσικά, το πρώτο που πρέπει να εξετάσετε και σε αυτή την περίπτωση είναι η κάλυψη στην περιοχή που σας ενδιαφέρει ώστε να μάθετε ποιές είναι οι θεωρητικές ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν υπό ιδανικές συνθήκες εκεί.

Η επίσημη απάντηση της Wind, είναι ότι αυτή την πληροφορία μπορούν να την δώσουν «στα καταστήματα WIND καθώς και στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (με κλήση στο 1260 με χρέωση από κινητό WIND 24,81 λεπτά του ευρώ ανά κλήση, ή στο 693 5 60 1260 με χρέωση ως αστική κλήση από οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο).»

Στο σάιτ της Wind δημοσιεύονται χάρτες κάλυψης 2G και 3G χωρίς ωστόσο να είναι κανείς βέβαιος για τα τρέχοντα στοιχεία κάλυψης (όπως αναφέρεται «Η συνεχής βελτίωση του δικτύου, αλλά και η μικρή κλίμακα του χάρτη δεν συντελούν στην απεικόνιση της κάλυψης της WIND»). Οπότε, πρέπει να μάθετε από την πλέον αξιόπιστη πηγή (τους κατοίκους και χρήστες της υπηρεσίας) εάν υπάρχει κάλυψη 3G στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Εάν δεν έχετε φίλους (χμ, σήμερα όλοι έχουν «φίλους» παντού) καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών. Εμείς, καλέσαμε παρά τις οδηγίες, από σταθερό στο 13800 για να μάθουμε για την κάλυψη 3G στην επίμαχη περιοχή, κράτησαν τα στοιχεία μας και μας επέστρεψαν άμεσα την κλήση από το τμήμα που μπορεί να απαντήσει ειδικά για το θέμα που μας ενδιέφερε. Όσο για την κάλυψη στην περιοχή που μας ενδιέφερε, είπαμε ένα μικρό χωριό στη Μεσσηνία, δεν μπορούσαν να μας πουν με σιγουριά.

Φυσικά, ότι κι αν μας έλεγαν για την ταχύτητα, όπως σε οποιοδήποτε δίκτυο, αυτή που επιτυγχάνεται τελικά εξαρτάται από την απόσταση από τις κεραίες, τις συνθήκες κάλυψης και τη χωρητικότητα του δικτύου και τον αριθμό/απαιτήσεις των συνδρομητών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επιμένουμε λοιπόν, ρωτήστε όποιον μπορεί να ξέρει εκεί πριν αγοράσετε.

Είναι απαραίτητο να αγοράσω εξοπλισμό για να έχω Mobile Broadband από τη Wind; 

Το πλήρες πακέτο Mobile Broadband με Κάρτα της WIND (34,90€) περιλαμβάνει μόντεμ υπό μορφή USB stick. Πρόκειται για το Huawei E173 με υποστήριξη HSUPA/HSDPA, ταχύτητα έως 7,2Μbps, PnP (εγκατάσταση και χρήση χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση προγράμματος από CD), υποδοχή για  κάρτα μνήμης microSD έως 16GB και αυτόματη μετάπτωση από και προς GPRS/3G/3G+ ανάλογα με την κάλυψη.

 • Eάν έχετε ήδη USB μόντεμ από άλλον πάροχο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούριο εξοπλισμό. Το «απλό» πακέτο WIND Mobile Broadband με Κάρτα χωρίς εξοπλισμό κοστίζει 14,90€ στα καταστήματα WIND και περιλαμβάνει μόνο την κάρτα SIM και οδηγίες χρήσης. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να κάνετε τις σχετικές ρυθμίσεις για να λειτουργήσει το USB stick στο δίκτυο της WIND (δηλαδή να δημιουργήσετε καινούριο προφίλ μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος σύνδεσης και να ορίσετε ως ΑΡΝ το: gint.b-online.gr).

Κατά κανόνα δεν θα πρέπει να υπάρχει θέμα συμβατότητας του εξοπλισμού, όμως αυτό επιβεβαιώνεται μετά από δοκιμή. Σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της WIND είναι διαθέσιμο για όποια απορία προκύψει ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν και στο site της WINDwww.wind.com.gr.

Πόσο χρόνο/όγκο έχω ακόμα;

Οι χρήστες του πακέτου της Wind ενημερώνονται με SMS όταν πλησιάζει η λήξη του διαθέσιμου χρόνου σύνδεσης και σε ότι αφορά και στην κίνηση που δημιουργούν πρέπει να ρωτήσουν μέσω SMS αποστέλλοντας ΥΠ στο 1268.

Πώς γίνεται η ανανέωση;

Η ανανέωση του χρόνου/όγκου γίνεται με την αγορά κάρτας (φυσικής ή άυλης). Μπορείτε να το ζητήσετε σε ένα κατάστημα Wind ή να αγοράσετε κάρτα για αργότερα, σε συνεργαζόμενα καταστήματα, στα περίπτερα και άλλα μικρά σημεία πώλησης. Οι κάρτες ανανέωσης δεν λήγουν εάν δεν τις ενεργοποιήσετε.

 • Για διάρκεια χρήσης 1 ημέρα ή κίνηση 1GB στον χρόνο αυτό, η κάρτα κοστίζει 5 ευρώ.
 • Για 7 ημέρες και 2GB κίνηση εντός επτά ημερών από την ενεργοποίηση της κάρτας το κόστος ανεβαίνει στα 10 ευρώ και τέλος
 • για κίνηση έως 3GB μέσα σε 30 ημέρες το κόστος φτάνει τα 30 ευρώ.

Η υπηρεσία αφορά μόνο την πλοήγηση στο Ίντερνετ και δεν επιτρέπει την λήψη ή την αποστολή SMS (πλην αυτών στην υπηρεσία 1228 και 1268 για την ανανέωση με τον 16ψηφιο κωδικό της κάρτας ανανέωσης). 

Πρόγραμματα συμβολαίου Wind Mobile Broadband Control

Τα προγράμματα συμβολαίου της Wind για σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω υπολογιστή άλλαξαν και δεν ξεκινούν πια από το (εξωφρενικά λίγο) 1ΜΒ. Στα νέα προγράμματα η Wind φαίνεται να δίνει έμφαση στο θέμα του ελέγχου της χρέωσης: ο συνδρομητής ενημερώνεται με SMS όταν πλησιάζει στο τέλος της ενσωματωμένης στο πάγιό του χρόνου/κίνησης, μπορεί να μάθει το υπόλοιπό του με δωρεάν SMS (ΥΠ και αποστολή στο 1205) και μπορεί να επεκτείνει τη χρήση του Διαδικτύου για 100 ή 500 επιπλέον ΜΒ για χρήση εντός 30 ημερών.

Αναλυτικά τα προγράμματα Wind Mobile Broadband Control είναι:

 • Wind Mobile Broadband Control 500ΜΒ     9,90 ευρώ
 • Wind Mobile Broadband Control 1,5GB     19,90 ευρώ
 • Wind Mobile Broadband Control 5GB          29,90 ευρώ
 • Wind Mobile Broadband Control 10GB        39,90 ευρώ
 • Wind Mobile Broadband Control 30GB       49,90 ευρώ

Επέκταση χρήσης διάρκειας 30 ημερών

 • 100ΜΒ 3 ευρώ (3 λεπτά του ευρώ το ΜΒ)
 • 500ΜΒ 10 ευρώ (2 λεπτά του ευρώ το ΜΒ)

Με αυτό τον τρόπο, η Wind περιορίζει την κίνηση στα 100 ή στα 500 ΜΒ κίνηση χρεώνοντας 2 ή 3 λεπτά του ευρώ ανά ΜΒ -οι άλλοι πάροχοι χρεώνουν ανά ΜΒ με την Cosmote να έχει την υψηλότερη χρέωση ενώ η Vodafone τη χαμηλότερη (2 λεπτά ανά ΜΒ σε όλα τα προγράμματα). Από την άλλη, η συνδρομή «αχρηστεύεται» για να μην ξεκινήσει η χρέωση ανά ΜΒ, και ο συνδρομητής δεν έχει άλλη επιλογή από το να επεκτείνει τη χρήση τουλάχιστον κατά 100ΜΒ και να χρεώσει το λογαριασμό του επιπλέον 3 ευρώ ή 10 ευρώ. Βέβαια, το καλό είναι ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνο όταν απαιτείται: ο συνδρομητής μπορεί ανά πάσα στιγμή και όσες φορές επιθυμεί να ενεργοποιήσει οποιοδήποτε από τα πακέτα επέκτασης χρήσης μέσω δωρεάν SMS.

Επίσης, όπως ίσως παρατηρήσατε από την έμφαση η Wind έχει προσθέσει στα προγράμματα συμβολαίου ένα υπερμεγέθες, θα λέγαμε, πρόγραμμα 30GB με 50 περίπου ευρώ το μήνα, δίνοντας 20GB περισσότερα αντί 10 επιπλέον ευρώ στο πάγιο του μεγαλύτερου προγράμματος ανεξαρτήτως δικτύου.

Είμαι συνδρομητής Wind, κερδίζω τίποτα;

Η Wind δίνει σε υπάρχοντες και νέους συνδρομητές σταθερής και κινητής διπλάσια χρήση για το ίδιο πάγιο:

 • Με 9,90 ευρώ το μήνα δίνει 1GB κίνηση
 • Με 19,90 ευρώ το μήνα δίνει 2GB κίνηση

Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός για τα προγράμματα συμβολαίου;

Παρέχεται δωρεάν, μας απάντησε η Wind

www.in.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούλιος, 2011, 6:41 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ίντερνετ στις διακοπές (όλες οι απαντήσεις !)”

 1. Δανάη

  Καλησπέρα και ευχαριστώ για αυτό το πολύ λεπτομερές άρθρο! Eγώ είχα cosmote και άλλαξα σε vodafone! Μου χρεωνόταν το καρτοκινητό λόγω του Ιντερνετ που είχα ανοιχτό και μου τελείωνε η κάρτα συνέχεια και δεν μπορούσα μετά να μιλήσω με κανέναν. Στην vodafone έχει και δωρεάν υπηρεσίες που βρήκα και μπορώ και μπαίνω και στο facebook χωρίς να μου τρώει την κάρτα!! Φαίνεται πως τελικά έκανα την σωστή επιλογή!!!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr