ΟΧΙ στο κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο Καστοριάς

Θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί του δήμου Καστοριάς. Αρχίζουν οι πρώτες αντιδράσεις.

Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί, στην ουσία, εφαρμογή της πολιτικής του (μεσοπρόθεσμου) που αναθέτει στην ιδιωτική «επιχειρηματικότητα» την ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να πηγαίνουν τα βρέφη και τα νήπια σε παιδικό σταθμό, επειδή πρέπει να βγουν στο μεροκάματο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτήν την κατάσταση είναι τεράστιες. Να σημειώσουμε ότι οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 – 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ, με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Επιπλέον, και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα δεν πρόκειται να δοθούν πόροι προς τους δήμους για τέτοιες υπηρεσίες και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνουν σταθμοί, να αυξάνουν οι δήμοι τη φορολογία και τα τροφεία, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, στρέφονται στους δημοτικούς. Από φέτος, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι οικογένειες που θα «κοπούν» από τους δήμους. Επίσης, πολλές δημοτικές αρχές εφαρμόζουν την απαράδεκτη «πολιτική εισοδηματικών κριτηρίων». Δέχονται δηλαδή, παιδιά, που πληρώνουν ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα. Πολλοί δήμοι προτιμούν να παίρνουν παιδιά που το οικογενειακό εισόδημα είναι πιο μεγάλο, γιατί πληρώνουν υψηλότερα τροφεία.

Σημαντικές είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του δήμου της Καστοριάς, αφού στήριξε και στηρίζει τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» που προβλέπει τέτοιες περικοπές, τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις.

Οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως και της προηγούμενης, είναι βαρύτατες. Υλοποιούν με κάθε τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης, στην προώθηση του «Μνημονίου» και του «Καλλικράτη». Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κρίση που προκάλεσαν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το δικαίωμα των παιδιών μας να πηγαίνουν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη είναι αδιαπραγμάτευτο. Λύση υπάρχει!

Σήμερα που τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα τσακίζουν τα νέα ζευγάρια, που παραδέρνουν μεταξύ της ευκαιριακής δουλειάς και της ανεργίας,  αποφασίζεται να κλείσουν παιδικοί σταθμοί, να  μείνουν έξω πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών, με κίνδυνο να απολυθούν εργαζόμενοι, ενώ αυτοί που θα μείνουν θα υποχρεωθούν να δουλεύουν τόσες ώρες που δεν θα είναι εξοντωτικό μόνο για τους ίδιους αλλά και επικίνδυνο για τα παιδιά τα οποία θα έχουν στην ευθύνη τους.

Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σε μια τέτοια προοπτική.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς, μέλος της Ο.Γ.Ε, παλεύει για αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους και Δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυτή τη λύση θα τη δρομολογήσει η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων και των γονιών, που κι αυτοί είναι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με την ίδια ανελέητη αντεργατική επίθεση. Δεν τους χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, αυτοί μας χρωστάνε τον πλούτο που παράγουμε. Η λαϊκή οικογένεια να μη δεχτεί να πληρώσει την κρίση που δημιούργησε το σύστημα

Απαιτούμε και διεκδικούμε :

  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός

  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά  Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο

  • Να καταργηθούν τα τροφεία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2011, 10:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr