Ελέφαντες στη Σιάτιστα

Γνωριμία με τον κόσμο, πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία να έχουν οι επισκέπτες της παλαιοντολογικής συλλογής Σιάτιστας, που εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Στην έκθεση προβάλλονται απολιθώματα, τα οποία συνελέγησαν πριν από περίπου έναν αιώνα από κατοίκους της περιοχής και ανήκουν κυρίως σε ζώα προβοσκιδωτά, που έζησαν στην περιοχή εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια πριν.

Από τα απολιθώματα ξεχωρίζει ένα δόντι από στεγόδοντα (ζώο με προβοσκίδα, που αποτέλεσε το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στους μαστόδοντες και τους σημερινούς ελέφαντες), που τοποθετείται χρονικά στα 2-3 εκατομμύρια χρόνια πριν και είναι το μοναδικό απολίθωμα Στεγόδοντα, που έχει εντοπιστεί σε όλη την Ευρώπη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το δήμο Βοΐου, υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Τμήμα Γεωλογίας, ενώ κατά τη σημερινή τελετή των εγκαινίων, τα παιδιά καλούνται να κατασκευάσουν το δικό τους μαμούθ, μαζί με τον Ολλανδό δημιουργό αναπαραστάσεων της συλλογής Remie Bakker υπό την επιστημονική επίβλεψη του Dick Mol.		
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Αύγουστος, 2011, 1:49 μμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr