Πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων στους Δήμους ανακοίνωσε ο Χάρης Καστανίδης

Πρόγραμμα – μαμούθ για την απασχόληση την προσεχή τριετία περίπου 120.000 ανέργων σε έργα των δήμων όλης της χώρας με την μέθοδο της επιστασίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης διευκρίνησε ότι οι ο κάθε άνεργος που θαπροσληφθεί με αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να κάνει ως και 135 ημερομίσθια το χρόνο. Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται εν μέρει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα τεθεί υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ. Έτσι, οι άνεργοι που θα απασχολούνται σε μικρά κυρίως έργα των δήμων, όπως είναι οι αναπλάσεις, θα επιλέγονται από τοπικές λίστες του ΟΑΕΔ με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, μέλη του οποίου θα μετέχουν και στις επιτροπές επιλογής. Ο κ. Καστανίδης μιλώντας, από την άλλη πλευρά, για τις θέσεις 5μηνης «κοινωφελούς εργασίας» με την συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης, κάλεσε το ΑΣΕΠ να τεθεί επικεφαλής της σχετικής διαδικασίας. «Ο κ. Κουτρουμάνης», είπε χαρακτηριστικά, «επιθυμεί να εμπλέξει το ΑΣΕΠ και θα έχει τη στήριξη όλων μας», ενώ παράλληλα άφησε, εμμέσως, και αιχμές για κάποιες οργανώσεις:«Κάνω έκκληση στο ΑΣΕΠ να αναλάβει αυτό την ευθύνη, γιατί οι ΜΚΟ είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι γι΄ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Σεπτέμβριος, 2011, 11:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr