Αυτά είναι τα ονόματα των 181 ΜΚΟ που θα προσλάβουν 55.000 άνεργους για 5 μήνες !

Στη φόρα τα ονόματα και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των 181 ΜΚΟ, οι οποίες έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρόσληψης 55.000 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αναγκάστηκε να δώσει χθες η κυβέρνηση, ύστερα από τις συνεχείς καταγγελίες ότι η επιλογή γίνεται με αδιαφανή και ρουσφετολογικά, εκτός ΑΣΕΠ, κριτήρια.

Ενώ όμως όλα τα ονόματα των ΜΚΟ έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.epanad.gov.gr, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης είπε από τη Βουλή ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση και ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη η γενική γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, σε σχέση με την αξιολόγηση όλων αυτών των φορέων.

Ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε επίσης νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά όλους τους ιδιώτες, άρα και τις ΜΚΟ, με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις με το ΑΣΕΠ, προκειμένου να χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία του στην αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού. Ακόμη κι έτσι όμως, τέτοιες συμβάσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο με τη συναίνεση του όποιου ιδιώτη και δεν μπορούν να επιβληθούν.

Οπως φαίνεται στον πίνακα, στο τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει και η ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών», με την επισήμανση μάλιστα ότι ο γενικός γραμματέας της κ. Κατής, συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, τελεί υπό αντικατάσταση, καθώς παραιτήθηκε έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε.

 

 
Οι 181 ΜΚΟ για τις 55.000 προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Σεπτέμβριος, 2011, 8:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αυτά είναι τα ονόματα των 181 ΜΚΟ που θα προσλάβουν 55.000 άνεργους για 5 μήνες !”

 1. bourou bourou

  Αυτά είναι τα ωραία!!
  Κοιτάξτε στην περιοχή μας πόσοι οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι ΜΚΟ κλπ υπάρχουν!!
  Σκεφθείτε τώρα, ποιοί θα πρσληφθούν!!!
  Το ρουσφετολογικό κράτος, πως διαιωνίζεται και δίνει δύναμη για πελατειακές σχέσεις εκτός ΑΣΕΠ!!
  Αλλά, κάθε οργανωμένη κοινωνία, την κυβερνούν αυτοί που της αξίζουν!!
  Με τις υγείες μας.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr