Υπουργείο παιδείας : Πράσινο φως για το διορισμό 1.100 εκπαιδευτικών

Στο διορισμό 1.100 εκπαιδευτικών προχωρά το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα. Συγκεκριμένα, 600 εκπαιδευτικοί διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι 223 θέσεις θα καλυφθούν από τους πίνακες διοριστέωνεκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, οι 150 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία και οι 227 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από τις λοιπές κατηγορίες του άρθρου 9 του ν. 3848/2010. Επίσης, θα διοριστούν 400 εκπαιδευτικοί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 100 κληρικοί στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης και την Εκκλησία Δωδεκανήσου. Προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών στην Κ.Μακεδονία Στο μεταξύ, άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών, από και προς τα απομακρυσμένα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των δήμων δεν έχει ολοκληρώσει τους διαγωνισμούς για το μειοδότη που θα τις αναλάβει. Διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος έχουν πάντως δρομολογηθεί από την περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (πρώην νομαρχία) και την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις αλλαγές του Καλλικράτη, την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, έχουν αναλάβει οι δήμοι, ωστόσο, μόνο δύο σε όλη την περιφέρεια ολοκλήρωσαν μέχρι στιγμής τους διαγωνισμούς. Η πρώην νομαρχία καλεί τους λεωφορειούχους της περσινής χρονιάς να παρατείνουν τις συμβάσεις τους μέχρι τα Χριστούγεννα, μέσω μίας διαπιστωτικής πράξης, η οποία θα τους εξασφαλίσει το ίδιο ποσοστό έκπτωσης με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν οι οικονομικές οφειλές του 2010. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η τοποθέτηση των λεωφορειούχων, μετά από συνάντηση που θα έχουν με εκπροσώπους της περιφερειακής Ενότητας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Σεπτέμβριος, 2011, 7:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr