Σαρωτικές αλλαγές με απολύσεις στο Δημόσιο, ενιαίο μισθολόγιο και αποκρατικοποιήσεις

Πανικό έφερε η αποχώρηση της τρόικας –

Δραματικές αποφάσεις ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τις αποφάσεις που έλαβε ένα από τα κρισιμότερα υπουργικά συμβούλια στην Ιστορία της χώρας.

Απολύσεις και μερική απασχόληση στο Δημόσιο τομέα, αποκρατικοποιήσεις εξπρές, ενιαίο μισθολόγιο και μπόνους για τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα με χαμηλότερες αμοιβές και επιτάχυνση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που (ξανά) βγαίνουν στο προσκήνιο, έπειτα από δύο χρόνια ουσιαστικής αδράνειας.

Υπό την πίεση της Τρόικας για άμεση εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

– Ιδιωτικοποιήσεις: Με στόχο μέσα στο 2011 να εισπραχθούν 5 δισ. φέτος ανακοινώθηκαν η επέκταση αδείας του ΟΠΑΠ και οι νέες άδεις στον τζόγο, η ανανέωση της σύμβασης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, η πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΔΕΠΑ καθώς και το sale and lease back ακινήτων του Δημοσίου.

– Αναδιάρθρωση δημόσιου τομέα: Προχωρούν άμεσα οι καταργήσεις, συνενώσεις, συρρικνώσεις φορέων.

– Άμεση ενεργοποίηση και διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και για τους κρατικούς υπαλλήλους, Το πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία, υπάρχουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης και επανακατάρτησης. Για το στενό δημόσιο σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στον κρατικό υπάλληλο και όχι σε αυτόν συγκεκριμένου υπουργείου, και έτσι, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να γίνει μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού.

–  Θα γίνουν άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας, ενώ η κυβέρνηση προχωρά και στον ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών, στο πλαίσιο και της κατάρτισης του εθνικού φορολογικού συστήματος.

– Κλείνουν όλα τα κενά που έχουν μείνει με το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

– Το εθνικό φορολογικό σύστημα θα αποκαταστήσει αδικίες, ανισότητες και συγκρούσεις που υπάρχουν με τη κοινή λογική

– Μισθολόγιο: Tο ενιαίο μισθολόγιο θα είναι πραγματικά ενιαίο και διαφανές. Θα καθιερωθεί σύμβαση παραγωγικότητας για μπόνους και πριν παραγωγικότητας.

– Στον ιδιωτικό τομέα θα προωθηθούν οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές κάτω από τις κλαδικές.

Αν δεν προχωρήσουμε, δεν θα βγάλουμε ποτέ το κεφάλι μας από το νερό, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Σεπτέμβριος, 2011, 9:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr