Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις νοσηλευτών

Το προσωπικό θα επιλεχθεί μέσω του κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης του ΑΣΕΠ –

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να βγει «στον αέρα» η προκήρυξη, για να ακολουθήσει το διάστημα υποβολής αιτήσεων (ηλεκτρονικών ή/και έντυπων) τόσο από τους νέους υποψηφίους όσο και από ορισμένους επιλαχόντες της προκήρυξης 7Κ/2009, των οποίων έχουν μεταβληθεί τα προσόντα και οι ιδιότητές τους. Δηλαδή, για όσους έχουν βελτιωθεί τα προσόντα ή/και οι ιδιότητές τους, βάσει των οποίων κατετάγησαν στους πίνακες της προκήρυξης 7Κ/2009, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν νέα αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη, προσκομίζοντας μόνο τα απαιτούμενα προς απόδειξη της μεταβολής δικαιολογητικά.

Επίσης στην προκήρυξη μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι είχαν εγγραφεί στους πίνακες απορριπτέων της προκήρυξης 7Κ/2009 (π.χ., λόγω λανθασμένης ή πλημμελούς συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων της αίτησής τους) και επιθυμούν να δοκιμάσουν τη νέα διαδικασία προσλήψεων.

Η δεύτερη φάση
Μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση των νέων αιτήσεων και υποβληθούν οι σχετικές ενστάσεις, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τον τελικό Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης. Αμέσως μετά -έως τις αρχές Δεκεμβρίου- θα εκδοθεί η προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων που θα περιλαμβάνει τον αριθμό των «ανοικτών» θέσεων ανά ειδικότητα (βάσει των αναγκών των νοσοκομείων), αλλά και τον χρόνο και τον τρόπο υποβολής της δήλωσης προτίμησης από τους υποψηφίους του κυλιόμενου πίνακα. Οι δηλώσεις προτιμήσεων είναι και αυτές ηλεκτρονικές ή/και έντυπες, μέσω των οποίων δηλώνεται η σειρά προτίμησης των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Επίσης οι υποψήφιοι καλούνται να δεσμευτούν ότι θα υπηρετήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως ορίζει ο νόμος, σε θέση για την οποία δηλώνουν ότι έχουν το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, εφόσον επιλεγούν για διορισμό στη θέση αυτή.

Στη συνέχεια καταρτίζεται ο πίνακας διοριστέων και αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι υποψήφιοι πάντως οφείλουν να γνωρίζουν πως σύμφωνα με τον νέο Νόμο 3812/2009 όσοι αποδέχονται τον διορισμό τους τουλάχιστον δύο φορές και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους, απαγορεύεται να συμμετάσχουν για μία τριετία σε διαγωνισμούς πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις μονάδες φροντίδας του ΕΣΥΚΑ. Επίσης, το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό μαιευτικής και επισκεπτών υγείας δεν επιτρέπεται για μια πενταετία από την ημερομηνία πρόσληψής του να απομακρυνθεί από τη θέση στην οποία διορίστηκε για οποιονδήποτε λόγο (απόσπαση, μετάταξη, μετάθεση).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ – Έθνος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Σεπτέμβριος, 2011, 8:32 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr