Φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης – Στο 1,40/λίτρο η τιμή;

Η αύξηση που είχε υπολογιστεί μνα γίνει σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα γίνει, όπως λέει το σενάριο, άμεσα από 15 Οκτωβρίου.

Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ίσως δεν γίνει στο 100% αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση (το καλό σενάριο) λέει πως η τιμή θα εκτιναχθεί κατά 44% ως 50% ή 50 λεπτά το λίτρο και έτσι με βάση ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι έκλεισε στα 90 λεπτά μιλάμε ήδη για μια μέση τιμή στο 1,40 ευρώ το λίτρο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uSqs_2p-eAw&feature=player_embedded#![/youtube]

Η αύξηση αυτή μεταφράζεται άμεσα σε μια επιβάρυνση 500 ευρώ για κάθε 1.000 πετρελαίου ή πάνω από 2.000 ευρώ για ένα μόνο γέμισμα της δεξαμενής μιας μέσης πολυκατοικίας.

Το εάν και κατά πόσο το μέτρο θα ισχύσει πλήρως από τον Οκτώβριο μάλλον έχει την απάντησή του στα προσδοκώμενα έσοδα.

Τα 600 εκατομμύριο που εκτιμάται ότι θα κερδίσει το κράτος από τον επιπλέον φόρο, αρκούν ίσως να ισοσκελίσουν τις όποιες απώλειες από το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και έτσι ίσως αποτελεί τη “μόνη σίγουρη λύση” της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.

Το πόσο θα κοστίσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό, δεν φαίνεται να το υπολογίζει κανείς.

newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Σεπτέμβριος, 2011, 7:55 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr