Στη φόρα όσοι έβγαλαν 100.000 και πάνω στο εξωτερικό

Από την θεωρία στην πράξη περνά η κυβέρνηση, στο κυνήγι των κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία. Τρεις μήνες χρειάστηκε να περιμένει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Ιούνιο και ο οποίος προβλέπει πλήρη άρση του τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου των φορολογούμενων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Με απόφαση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, δίνει εντολή στις τράπεζες να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία  όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, και εφόσον το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο Οικονομικών  ξεκινά εξονυχιστικούς ελέγχους και διασταυρώσεις σε κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ που διακινήθηκαν στο εξωτερικό ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατ ΄έτος ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών.

Ο έλεγχος θα γίνεται αναδρομικά, ξεκινώντας  από το 2009. Οι τράπεζες θα παρέχουν στοιχεία στο κράτος ονόματα, ΑΦΜ και διευθύνσεις και θα ακολουθήσουν διασταυρώσεις με στόχο να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ελληνικά ταχυδρομεία διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ στοιχεία που αφορούν σε:

α) μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό,

β) εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Σεπτέμβριος, 2011, 9:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr