Σφαγή στις συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ!

Μέτρα-σοκ για τις συντάξεις και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αποφάσισε, έπειτα από συνεδρίαση επτά ωρών και πλέον, η Κυβερνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα μειωθούν κατά 20% οι συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ το μήνα και ο υπολογισμός του συγκεκριμένου ποσοστού θα γίνεται για το επιπλέον των 1.200 ευρώ ποσό.

Για δε τους συνταξιούχους που είναι κάτω των 55 ετών, η μείωση θα είναι 40% για ποσό πάνω από 1.000 ευρώ. Ακόμα, οι πληροφορίες θέλουν να περικόπτεται κατά 20%-30% το εφάπαξ στο Δημόσιο.

Επιπλέον, τίθενται σε εφεδρεία, μόνο για φέτος, 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (20.000 στο ευρύτερο και 10.000 στον στενό τομέα), το ενιαίο μισθολόγιο του οποίου επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ.

Από αυτές τις 30.000, περίπου 6.000 με 7.000 θα απολυθούν μέσα σε ένα χρόνο

Το δε αφορολόγητο μειώνεται στις 5.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε φορολογούμενος χάνει αυτομάτως από το εισόδημά του 300 ευρώ.

Ακόμη, από τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύεται στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε ό,τι αφορά δε, στο τέλος ακινήτων, οι πληροφορίες θέλουν το μέτρο να παρατείνεται μέχρι το 2014.

Όλα τα μέτρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου: «Η Κυβερνητική  Επιτροπή εξειδίκευσε σήμερα τα μέτρα  που οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας μέχρι το 2014.

Οι συζητήσεις με την Τρόικα θα ολοκληρωθούν -όπως ανακοινώθηκε χθες- μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Είναι όμως απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή  της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και  ισότιμη χώρα – μέλος της ευρωζώνης  φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επειδή οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:

Α) Το αφορολόγητο  όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

Β) Το νέο  μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι  πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

Γ) Δεν επέρχεται  καμία μείωση στις συντάξεις ύψους  μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος».

protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Σεπτέμβριος, 2011, 8:21 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr