Ανακοινώθηκαν οι νέοι όροι λειτουργίας των φαρμακείων…

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιοποίησε τους νέους όρους λειτουργίας των φαρμακείων. Αντιδρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος για τα… χρέη των ταμείων στα φαρμακεία και το νέο ωράριο.

Οι βασικοί όροι λειτουργίας των φαρμακείων θα είναι οι εξής:

1.Η παρουσία κατόχου άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, είναι υποχρεωτική, όλες τις ώρες λειτουργίας του φαρμακείου.

2.Οι φαρμακοποιοί κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, δύνανται να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας – Τετάρτης, ή της Τρίτης – Πέμπτης κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να καλύπτει πλήρως το καθοριζόμενο, από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ωράριο. Οι δηλώσεις ένταξης υποβάλλονται στον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο έως 20 Οκτωβρίου εκάστου έτους και είναι δεσμευτικές για ένα έτος.

3.Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ορίζουν το ωράριο εφημεριών ακριβώς όπως ισχύει σήμερα και συντάσσουν σχετικούς πίνακες, τους οποίους υποβάλλουν στις οικείες Περιφέρειες έως τις 5 Νοεμβρίου εκάστου έτους , για την έκδοση σχετικής έγκρισης και ανάρτησης στο διαδίκτυο.

4.Τόσο οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλει δήλωση ένταξης, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ενταχθεί σε εφημερίες στους σχετικούς πίνακες από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ο νόμος ορίζει.

5.Σε τουριστικές περιοχές το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μπορεί να διαφοροποιείται, με πρόταση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας.

6.Τα φαρμακεία που θα λειτουργήσουν κατόπιν δηλώσεων τους κατά τα ανωτέρω δεν απαλλάσσονται των υποχρεώσεων των εφημεριών.

7.Σταδιακώς οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, ξεκινώντας πιλοτικά από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα μετατρέψουν τις καρτέλες-πίνακες των εφημερευόντων φαρμακείων που αναρτούνται στα φαρμακεία τους σε ηλεκτρονικές, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως και απρόσκοπτα τόσο η τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακοποιών, όσο και η εξυπηρέτηση του κοινού και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η απόφαση αυτή θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η ισχύς της θα αρχίσει από τη δημοσίευσή της.

Αντιδρά ο φαρμακευτικός σύλλογος

Την ίδια στιγμή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δίνει περιθώριο ενός μήνα στα Ταμεία ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα φαρμακεία, διαφορετικά από την 1η Νοεμβρίου και μετά όποιο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται.

Η απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των Ταμείων που χρωστούν σε φαρμακοποιούς συνταγές που έχουν εκτελεστεί, θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Ταμεία τους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Οι φαρμακοποιοί, ανακοίνωσαν ακόμα ότι διαφωνούν ριζικά με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τέτοιου είδους αποφάσεις, σημειώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων», καθιστώντας το ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας ότι «δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους».
enet.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Οκτώβριος, 2011, 12:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr