Υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία το ΑΣΕΠ θα αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές και άλλες ρυθμίσεις που ολοκληρώνεται στις αμέσως επόμενες ημέρες και κατατίθεται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε από την ομάδα εργασίας, στελεχών του υπουργείου Εργασίας και του ΑΣΕΠ η τεχνική επεξεργασία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο ΑΣΕΠ να αναλάβει:
– την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης
– τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς
– την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων.

Το υπουργείο τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις των 57.0000 ωφελουμένων ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Οκτώβριος, 2011, 7:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr