Με πολλά προβλήματα και χωρίς προσωπικό η λειτουργία του αξονικού στην Καστοριά

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς Σταύρος Κατσίλης μίλησε σήμερα στον ALPHA 94,7 και στον Αντ. Παραρά, για την μη εύρυθμη λειτουργία του αξονικού τομογράφου ( παρά τα εγκαίνια) αλλά και για έναν πολύ περίεργο μειοδοτικό διαγωνισμό για το κυλικείο του νοσοκομείου.

Δημοσίευσαν προκήρυξη ( δείτε την εδώ)  και την  απέσυραν αμέσως.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LbAY99od5io[/youtube]

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Οκτώβριος, 2011, 6:57 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Συνεντεύξεις. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Με πολλά προβλήματα και χωρίς προσωπικό η λειτουργία του αξονικού στην Καστοριά”

 1. έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Πάντος, σύμφωνα και με την έρευνα μου. κ. Κατσίλη παρακαλώ για την απάντηση σας.

 2. Γιώργος Πάντος

  Σε απάντηση των όσων λεει ο διοικητής του νοσοκομείου, εχω να αναφέρω τα κάτωθι:

  1) οι ιατροί-ακτινολογοι δεν είναι χειριστές του αξονικού τομογράφου,αλλα ακτινοδιαγνώστες, δηλαδη γνωματεύουν τις εξετάσεις και υποδεικνύουν στο χειριστή λήψεις επιπλέον του πρωτοκολου εξέτασης κατα περίπτωση

  2) η άδεια την οποία αναφέρει στην οποία εμπίπτει το προσωπικό στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες, είναι πλέον ίδια όπως και σε όλους τους εργαζομένους. Η επιπλέον ακτινολογική άδεια που δικαιούνταν ,έχει καταργηθεί με τροπολογία του υπουργού υγέιας απο τον Ιούνιο.

  3) το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, λειτουργεί επι 15 έτη αξονικό τομογράφο με 2-3 ακτινολόγους, αλλα αρκετούς χειριστές.

  4) είχα καταθέσει το καλοκαίρι προσφορά για την ανάληψη υπηρεσιών ακτινοπροστασίας του νοσοκομείου ως ακτινοφυσικός, την οποία απέσυρα στο τέλος, καθώς ενημερώθηκα απο το σωματείο ακτινοφυσικών οτι είναι παράνομη η ανάθεση υπηρεσιών υγείας επιστημονικού προσωπικού με μειοδοτικό διαγωνισμό. Στη συνοδευτική επιστολή με την προσφορά, ΤΟΝΙΖΑ οτι έχω εργαστεί επι πενταετία σε ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο με εξειδίκευση στον αξονικό τομογράφο και δύναμαι να αναλάβω πλήρως την εκπαίδευση και βοήθεια στο προσωπικό των τεχνολόγων. Παρότι δημότης Καστοριάς, ο διαγωνισμός ήταν σαφής οτι το μόνο κριτήριο ανάθεσης είναι η μικρότερη χρηματική προσφορά.Τελικά ανατέθηκε σε συνάδελφο απο τη Λαρισα, με υποχρέωση επίσκεψης ανα τρίμηνο. Επισήμανα γραπτώς στο νοσοκομείο την παρατυπία( ήταν άλλωστε ενήμεροι απο το Φεβρουάριο απο το σωματείο μας), παρόλα αυτά δεν έλαβα καμία απάντηση , ως όφειλαν σε κάθε έγγραφο πολίτη.

  5) Επισημαίνω στον κ . Κατσίλη ,ότι μετά την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου, το ακτινολογικό εργαστήριο είναι πλέον κατηγορίας Χ3, επομένως έχει κάθε δικαίωμα να ζήτησει είτε μόνιμο ακτινοφυσικό ,είτε επικουρικό μέσω της 3ης ΔΥΠΕ.(αποτελεί μέρος του κανονισμού ακτινοπροστασίας , με ΦΕΚ)

  Με εκτίμηση
  Πάντος Γιώργος
  Φυσικός ιατρικής- ακτινοφυσικός

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr