Απειλούνται με εφεδρεία ακόμη 7.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Στην κόκκινη ζώνη της εφεδρείας θα μπουν 7.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου των υπό συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών, εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης των φορέων τους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όπως προβλέπουν τα… «ψιλά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Αναλυτικά, οι «κρυφές» διατάξεις για την εφεδρεία αναφέρουν:

 • Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των 8 καταργούμενων φορέων (ν. 4002/11) τίθενται από την ψήφιση του νόμου σε εργασιακή εφεδρεία: Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Εργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου, Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας.
 • Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των 20 υπό συγχώνευση, κατάργηση και αναδιάρθρωση φορέων (ν. 4002/11) θα τεθούν από 1-1-2012 σε εφεδρεία, εάν δεν ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι διαδικασίες μεταφοράς του προσωπικού. Στους φορείς αυτούς περιλαμβάνονται και οι 13 μεγάλοι οργανισμοί, όπως η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, ο ΟΔΔΥ, ο ΟΣΚ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΙΓΜΕ, το ΕΙΝ, η ΕΤΑ, το ΕΘΙΑΓΕ, ο ΟΠΕΓΕΠ, ο ΕΛΟΓΑΚ και ο ΟΕΕΓΕΚΑ.
 • Στους φορείς υποδοχής που θα μεταφερθεί το προσωπικό των παραπάνω οργανισμών, οι διοικήσεις θα πρέπει να θέσουν σε εφεδρεία μέχρι τις 31-12-2011 προσωπικό ΥΕ και ΔΕ ισάριθμο με τους μετατασσόμενους. Το κριτήριο για την εφεδρεία θα είναι η μικρότερη προϋπηρεσία. Εάν δεν υλοποιηθεί η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού μέχρι τέλος του χρόνου, θα τίθεται σε εφεδρεία όλο το προσωπικό ΔΕ και ΥΕ των φορέων υποδοχής.
 • Με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.
 • Με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων στον στενό δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα, όταν καταργείται μία οργανική θέση ο υπάλληλος πρέπει να μεταφερθεί σε ανάλογη κενή θέση εντός 20 ημερών (ΠΔ 177/2008). Από τη στιγμή που δεν θα υφίστανται κενές οργανικές θέσεις, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οδηγούνται στην απόλυση.

Στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ότι η «εφεδρεία είναι προαναγγελία απόλυσης» και περιγράφεται ότι η τελική αποζημίωση θα συμψηφίζεται με τη μηνιαία καταβολή του 60% του βασικού μισθού για 12-24 μήνες στους εφέδρους. Αυτό σημαίνει ότι την περίοδο της εφεδρείας οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου -για τους μόνιμους δεν προβλέπεται αποζημίωση- θα πληρώνονται από τα λεφτά της περιορισμένης αποζημίωσης απόλυσης που θα λάμβαναν ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

 • Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χτες το βράδυ κυβερνητικά στελέχη διερευνούσαν το ενδεχόμενο να κατατεθεί σήμερα τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης ετών προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα.

Εθνος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Οκτώβριος, 2011, 12:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr