Επιστολή παραίτησης του τοπικού συμβούλου Αμπελοκήπων κ.Ευαγγέλου Κώστα

Αμπελόκηποι, 2 Οκτωβρίου 2011 – Αξιότιμε κ.Δήμαρχε,

Όταν πριν από 10 περίπου μήνες αποφάσισα να είμαι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στην κοινότητά μου, ήξερα πως ο δρόμος που διάλεξα δεν θα ήταν εύκολος. Γνώριζα ότι το κάθε τι νέο, όπως ο θεσμός της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα Καλλικράτης), σε μία τόσο δύσκολη μάλιστα εποχή δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας( κατάσταση για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι πολιτικοί μας και πολιτικές του τύπου «λεφτά υπάρχουν» και «μαζί τα φάγαμε»), θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη και μάλιστα βαρύνουσα δυσκολία.

Παραταύτα ,συμμετείχα στις διαδικασίες και ζήτησα την ψήφο των συγχωριανών μου πιστεύοντας πως είχα τα περιθώρια να βοηθήσω τον τόπο μου δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των κατοίκων στις αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης τετραετίας που διανύω ως τοπικός σύμβουλος του χωριού μου, η κατάργηση του σχολείου μας, είναι το πιο σοβαρό ζήτημα το οποίο καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε.

Θεωρώ άδικη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχώνευσης του 3/θέσιου Δημοτικού μας Σχολείου, για τους λόγους που αναφέρω στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που έφερα προς συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού μας συμβουλίου (Αρ.Απ . 21/2011 / 11-9-2011).

Το να κλείσει ένα σχολείο δεν είναι δείγμα προόδου αλλά οπισθοδρόμησης. Οι σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα οι σχολικές μονάδες στις μικρές κοινωνίες δεν είναι μόνο κτήρια και συγκεκριμένοι αριθμοί εκπαιδευτικών και μαθητών. Αποτελούν ζωντανά κύτταρα πολιτισμού, με τη δική τους ιστορία και τις δικές τους ιδιαίτερες σχέσεις σύνδεσης με την τοπική κοινωνία. Από αυτή την άποψη, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα εγκατάλειψης συγκεκριμένων περιοχών .

Η εξαίρεση του δικού μας σχολείου από την εγκύκλιο της αναστολής συγχώνευσης ορισμένων μονάχα σχολείων, με αγανακτεί και με θλίβει. Δυστυχώς, από τη μια το πλέγμα των νόμων, από την άλλη οι αντιλήψεις κάποιων που εξακολουθούν να τροφοδοτούν την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις, δεν μου έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσω όπως εγώ και οι αντιλήψεις μου μού επιβάλλουν να διεκδικώ.

Θεωρώ τη στάση του αρμόδιου Υπουργείου, των προϊστάμενων αρχών της παιδείας του τόπου μου, καθώς και του Προέδρου του τοπικού μας συμβουλίου στο θέμα των συγχωνεύσεων ,ανεύθυνη και απαράδεκτη. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψω να εξαιρέσω εσάς Δήμαρχε καθώς και τον δημοτικό Σύμβουλο, Αντιδήμαρχο και συγχωριανό μας κ. Χατζή Πέτρο που δεν ξεχάσατε την δίκαια υπόσχεση που δώσατε στους γονείς και να μην αναγνωρίσω τις προσπάθειες που καταβάλατε για την διατήρηση του σχολείου μας.

Αντιλαμβανόμενος την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν μα και όλων των συγχωριανών μου, υποβάλω την παραίτησή μου από τοπικός σύμβουλος της κοινότητας μου ως μια ελάχιστη κίνηση αξιοπρέπειας.

Με εκτίμηση

Ευαγγέλου Κων/νος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Οκτώβριος, 2011, 5:43 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Επιστολή παραίτησης του τοπικού συμβούλου Αμπελοκήπων κ.Ευαγγέλου Κώστα”

 1. ΕΦΗ

  Θέλω να πιστεύω πως η παραίτηση αυτή είναι η αρχή και πως θα ακολουθήσουν και άλλες ως μια ελάχιστη κίνηση αξιοπρέπειας και σεβασμού απέναντι σε όλους όσους ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους πιστεύοντας ότι θα υπερασπίζονται επάξια τα συμφέροντα των συγχωριανών τους…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr