Από σήμερα τελικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Από 0,90 – 0,95 η απίστευτη τιμή ανά λίτρο

Σήμερα ξεκινά τελικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών εμπόδισαν την πώλησή του από την κανονική ημερομηνία έναρξης της σεζόν που ήταν στις 14 Οκτωβρίου. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από
πέρυσι κατά περίπου 40%, καθώς οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έδιναν χθες τιμές από 0,90 έως και 0,92 ευρώ το λίτρο. Στα βενζινάδικα αναμένονται τιμές ανάμεσα στα 0,93 με 0,95 ευρώ το λίτρο.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σε τιμές υψηλότερες από πέρυσι λόγω της σταδιακής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με εκείνον του ντίζελ κίνησης. Φέτος η αύξηση είναι γύρω στα 5 ευρώ ανά χίλια λίτρα.
Συμβουλές
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δίνει συμβουλές για να αποφευχθούν οι «παγίδες»: Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου. Να καταγράφουν οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.
Να μην εμπιστεύονται το μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Δηλ. να γνωρίζουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5-6 λεπτά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Οκτώβριος, 2011, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr