Θέμα πλειοψηφίας 180 βουλευτών θέτει ο Βενιζέλος. Συναίνεση ή εκλογές;

Την ώρα που κορυφώνονται οι διεργασίες για το χρέος η κυβέρνηση άνοιξε εν μέρει τα χαρτιά της για την τακτική της επόμενης μέρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε από τις Βρυξέλλες στο ερώτημα αν η συμφωνία θα κυρωθεί με απλή πλειοψηφία ή με πλειοψηφία 180 βουλευτών: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο». Ουσιαστικά η κυβέρνηση πετά στη ΝΔ την ευθύνη της απόφασης: ή συναινεί ή αναλαμβάνει την ευθύνη των πρόωρων εκλογών.

Η επιλογή έγινε κατόπιν απαίτησης των δανειστών που θέλουν να ξέρουν «ποιος θα εφαρμόσει τη συμφωνία»! Το θέμα τέθηκε στο ραντεβού Μέρκελ- Σαρκοζί- Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο συμμετέχουν και οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας. Σε κάθε περίπτωση, το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα ραντεβού στο οποίο θα διαφανούν και οι προθέσεις του για τον χειρισμό των κομμάτων. Δηλαδή, το αν θα περιοριστεί σε ενημέρωση ή αν θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Το σίγουρο είναι ότι η Ένωση ζητά από την Ελλάδα πολιτική σταθερότητα, ώστε το ντηλ να έχει χρόνο για να εφαρμοστεί.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Οκτώβριος, 2011, 10:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr