Στα τέλη Οκτωβρίου η εγκύκλιος για εφεδρεία

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, θα εκδοθούν οι αναγκαίες εφαρμοστικές και ερμηνευτικές εγκύκλιοι, για το σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και την εργασιακή εφεδρεία και αφού ψηφιστεί, στο σύνολό του, το πολυνομοσχέδιο, απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, ανακοίνωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ανακοίνωση ήλθε μία ημέρα ακριβώς, μετά τη γνωστοποίηση σχεδίου εγκυκλίου από το Υπουργείο Υποδομών (εσωτερικό memo, σύμφωνα με το υπουργείο) για το ίδιο θέμα, αλλά πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και εκδοθούν οι ερμηνευτικές και εφαρμοστικές εγκύκλιοι από το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες η εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, η εγκύκλιος γνωστοποίησης της διάταξης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων με κλήρωση, η ερμηνευτική εγκύκλιος για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, η εγκύκλιος για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η εγκύκλιος επί του συνόλου των ρυθμίσεων του άρθρου 34 (κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου – εργασιακή εφεδρεία), η εγκύκλιος επί του συνόλου του άρθρου 35 (αναδιοργάνωση – ανακατανομή θέσεων) και ερμηνευτική εγκύκλιος για τις συμβάσεις έργου και κατάργηση του άρθρου 14 παρ.1 του Ν 3812/2009.

Επίσης, μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα, με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, για τα κριτήρια κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (άρθ.34 παρ.1 <>), το οποίο, ως γνωστόν, έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και:

– Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται στοιχεία των διαπιστωτικών πράξεων του άρθρου 33 (θέση σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα – κατάργηση θέσεων – εξαιρέσεις, κ.λπ.) και

– Υπουργική Απόφαση του οικείου Υπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναδιοργάνωσης μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (άρθ.35 παρ.1).

Τέλος, μέσα στο Νοέμβριο θα ακολουθήσουν διαπιστωτικές πράξεις, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Οκτώβριος, 2011, 6:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr