Δραματική η κατάσταση σε όλη τη χώρα. Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης πολλά σχολεία

Δεκάδες είναι τα «τελεσίγραφα» που φτάνουν στις δημοτικές αρχές, ώστε να φροντίσουν άμεσα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία. Όλο και περισσότεροι  σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κινητοποιούνται, δηλώνοντας ότι εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Ήδη σιωπηρά, σύλλογοι γονέων σε σχολεία όλης της χώρας έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει ως γονείς να συνδράμουν βάζοντας το χέρι στην άδεια τσέπη για να αγοραστούν τα απαραίτητα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα βασικά είδη καθαριότητας και απολύμανσης.
Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών παγώνει τις σχολικές αίθουσες και έχει αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Ηδη σε 21 σχολεία η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης προχώρησε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Τα ποσά που χρωστούν τα σχολεία είναι απλήρωτοι λογαριασμοί από την προηγούμενη χρονιά και κυμαίνονται από 5.000 ώς 8.000 ευρώ για κάθε σχολείο
Χωρίς πετρέλαιο έχουν μείνει και πολλά δημοτικά και γυμνάσια σχολεία στην Ορεστιάδα, καθώς όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμος δε μερίμνησε για να γεμίσουν έγκαιρα οι δεξαμενές.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκαν έγκαιρα οι σχολικές επιτροπές.
Το αποτέλεσμα όμως είναι μικροί μαθητές να κάνουν μάθημα με χαμηλές θερμοκρασίες.
Παράπονα εκφράστηκαν από γονείς και μαθητές, πολλών σχολείων της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία τα τελευταία 24ωρα έπεσε πολύ χαμηλά. Αιτία των παραπόνων η ελλιπής ή ακόμα και η παντελής έλλειψη θέρμανσης, κάτι που οδήγησε αρκετούς γονείς στο να πάρουν τα παιδιά τους, κυρίως από παιδικούς σταθμούς.
Εξαγριωμένοι είναι οι γονείς και στην ακριτική Καστοριά οι οποίοι κατηγορούν την δημοτική αρχή πως «την ώρα που σε όλα τα δημοτικά κτίρια του δήμου Καστοριάς ψήνονται από ζέστη υπάλληλοι, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες. protothema.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Οκτώβριος, 2011, 2:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr