Αρνητική η ΝΔ στην συμφωνία.Μέσα στην ημέρα θα υπάρξει πιθανότατα δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

Αρνητική είναι η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στην συμφωνία για το ελληνικό χρέος αν και επιφυλάσσεται να μελετήσει σε βάθος το οριστικό κείμενο καθώς όπως λέει και ο πρόεδρος του κόμματος “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”.
Μέσα στην ημέρα θα υπάρξει πιθανότατα και δήλωση του προέδρου του κόμματος. Μέχρι στιγμής η κριτική της ΝΔ συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:
-Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού
-Η συμφωνία προβλέπεται να φέρει τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας στο 120% -εκεί που ήταν δηλαδή το 2009- μετά από μία δεκαετία δύσκολης πολιτικής και εποπτείας
-Η πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012 προϋποθέτει νέο πακέτο μέτρων
-Όσο θα συνεχίζεται η ίδια περιοριστική και φορολογική πολιτική είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί και νέο κούρεμα
-Η συμφωνία καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση της χώρας στις αγορές για μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα θα εξαρτάται πλήρως για χρηματοδότηση από την Τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ανεξαρτησία.
-Εκφράζονται φόβοι για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι τράπεζες προκειμένου να συμφωνήσουν στο μεγάλο κούρεμα
-Δεν είναι σαφές ακόμη ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο τραπεζικό σύστημα
Η μεγάλη επιφύλαξη της ΝΔ αφορά την μόνιμη εποπτεία της Τρόικας. Έχει δε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι υπεύθυνοι της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι αυτές είναι κατ’ αρχήν διαπιστώσεις με την επιφύλαξη να μελετήσουν το οριστικό κείμενο.
Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει άποψη. Δεν θα ψηφίσει σε καμία περίπτωση την συμφωνία ενώ θεωρεί ότι καθώς θα δεσμεύει για πολλά χρόνια την χώρα θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του ελληνικού λαού. Το ερώτημα είναι αν θα περιοριστεί στην καταψήφιση της συμφωνίας ή διεκδικήσει με πιο έντονο τρόπο προσφυγή στις κάλπες. Στις συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν και προτάσεις για τις δυνατότητες που έχει η ΝΔ να προκαλέσει εκλογές.
«Το 2009, η ΝΔ άφησε το χρέος στο 115% του ΑΕΠ. Έχουμε υποστεί όλες αυτές τις θυσίες για να φτάσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο που το παρέδωσε η ΝΔ», υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας ασκώντας κριτική στη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που ανακοινώθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Σταϊκούρας απέφυγε να αξιολογήσει την ουσία του deal που επετεύχθη μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «ποια ήταν τα μειονεκτήματα της απόφασης της 21ης Ιουλίου που οδήγησαν στην αναθεώρησή της».
Κατά τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, «τα 4/5 των θυσιών των Ελλήνων πάνε χαμένα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής», αφού όπως υποστήριξε το οικονομικό επιτελείο «δεν έχει αντιμετωπίσει τον πυρήνα του προβλήματος που είναι η ανάπτυξη».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Οκτώβριος, 2011, 10:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr