Αν δεν προκύψει 150+1… Εκλογές πριν τα Χριστούγεννα.

Εκλογές λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον 150 + 1 θετικές ψήφους στην ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αυτοματισμούς του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει στην διάθεσή του έως εννέα μέρες προκειμένου να διαπιστώσει, μέσω διερευνητικών εντολών προς τα τρία κόμματα με τις περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες, εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας κοινοβουλευτικής αποδοχής. Στην περίπτωση που οι διερευνητικές αποτύχουν τότε προκηρύσσει εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν μετά από 30 ημέρες.

Αναλυτικά, στο υποθετικό σενάριο που η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής τότε άμεσα ο κ. Κάρολος Παπούλιας την απαλλάσσει από τα καθήκοντά της και ταυτόχρονα θα παράσχει στον σημερινό πρωθυπουργό διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει διερευνητική εντολή στον κ. Αντώνη Σαμαρά και αν δεν τελεσφορήσει και αυτή τότε σχετική εντολή θα δοθεί και στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Να σημειωθεί ότι κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.

Στην περίπτωση που καμιά από τις τρεις εντολές δεν τελεσφορήσουν, τότε ο κ. Παπούλιας θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς  και αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας θα αναθέσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης  για να πάει την χώρα έως τις εκλογές και παράλληλα θα διαλύσει την Βουλή. Οι εκλογές θα διεξαχθούν τριάντα ημέρες μετά την διάλυση του κοινοβουλίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Νοέμβριος, 2011, 10:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr