Πιθανή η παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου

Με δεδομένο ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει δεσμευτεί από το παρελθόν ότι δεν θεωρεί επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του 152 βουλευτές και την προσπάθεια υπουργών και ειδικά της «ομάδας των τριών» να τον οδηγήσουν σε παραίτηση, βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει έναν ακόμη αιφνιδιασμό. Θα παραιτήσει το υπουργικό συμβούλιο και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο Παπανδρεϊκό περιβάλλον θεωρούν ότι ο «μαέστρος» των κινήσεων πίσω από τους «βενιζελικούς» βουλευτές και την «ομάδα των τριών» είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,την άποψη του οποίου όμως εξέφρασε δημόσια η Βάσω Παπανδρέου.

Παρά το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει εξαγγείλει ότι αύριο θα παρευρεθεί στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, μετά από πρόσκληση της γαλλικής πλευράς, ο ίδιος μπορεί να παρευρεθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Με τον τρόπο αυτό, κι ενώ το περιβάλλον του Μαξίμου μιλά ήδη για «αποστασία», ο Παπανδρέου θα μπορέσει επικοινωνιακά να εκφράσει την άποψη ότι είναι θύμα αποστασίας βουλευτών και πολιτικών παραγόντων που εκτελώντας εντολές εξωθεσμικών κέντρων, Ελλήνων τραπεζιτών και εκδοτών (της διαπλοκής), οδηγούν σε παραίτηση την κυβέρνηση ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προσφυγή στο λαό μέσω δημοψηφίσματος για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης. Κάτι τέτοιο του ζητείτο με πλειοψηφία 180 βουλευτών, η οποία όμως είναι σαφώς πιο ανίσχυρη, ως αντιπροσωπευτική ψήφος, από την άμεση προσφυγή στον ίδιο το λαό.

πηγή: newscode.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Νοέμβριος, 2011, 6:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr