Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

21:16 – Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τις πολιτικές ευθύνες για την αγορά των δομημένων ομολόγων κατά την περίοδο 2004-2007 πρότεινε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το ΠΑΣΟΚ.
«Προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, γιατί εκτός από τις ποινικές ευθύνες υπάρχουν και οι πολιτικές ευθύνες παραγόντων της ΝΔ τη περίοδο 2004-2007 που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Χάιδος.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία για σκοπιμότητες και προσπάθεια αντιπερισπασμού, τονίζοντας ότι δεν την ενδιαφέρει να ριχτεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, με πρώτη, όπως είπε, τη μητέρα όλων των σκανδάλων, το Χρηματιστήριο.

«Οι μάσκες του ΠΑΣΟΚ έπεσαν. Είναι σαφής η προσπάθειά του να αμαυρώσει το παρελθόν και την οντότητα της ΝΔ. Εμφανίζεται ως αρχάγγελος της κάθαρσης σε μια χρονική περίοδο όπου φέρνει νομοσχέδια που κατεδαφίζουν ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα. Δεν ευαισθητοποιήθηκε για την μητέρα των σκανδάλων με το 1,5 εκ. πολιτών που έχασαν στο Χρηματιστήριο τις περιουσίες τους. Εμείς λέμε ναι στην Εξεταστική, δεν δεχόμαστε όμως διερεύνηση μόνο για τη περίοδο 2004-2007», ανέφερε ο κ Τζίμας .

Για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βοηθά στην συγκάλυψη της στρατηγικής τους σύμπλευσης, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι απώλειες των αποθεματικών ταμείων από το 1950.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ την σύσταση ΕΕ καθώς συνδέεται με τη «πρωτόγνωρη, βάρβαρη επίθεση για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων».

Εν τω μεταξύ, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, τάχθηκε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα που θα αναδείξει όλο, όπως είπε, το αξιακό πρόβλημα που υπάρχει και καλλιεργήθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Το σκάνδαλο των ομολόγων έχει και τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς του και είναι και στα δύο κόμματα. Θα ψηφίσουμε υπέρ χωρίς όμως να πιστεύουμε πως αυτή η Εξεταστική, όπως και οι άλλες, θα αποκαλύψουν την πραγματική αλήθεια και θα δώσουν στη πολιτική πίσω τη χαμένη της τιμή», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος. zougla.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Ιούνιος, 2010, 9:19 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr