Επιστολή διαμαρτυρίας για την εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τις αποφάσεις που οδηγούν στην αύξηση της τιμής και εξίσωσης του Πετρελαίου Θέρμανσης με αυτό του κίνησης, για τις Επιχειρήσεις. Το μέτρο αυτό πλήττει άμεσα τις επιχειρήσεις αυξάνοντας δυσβάστακτα το κόστος λειτουργίας τους αλλά και τις επιβαρύνσεις που ήδη δέχονται από μια σειρά μέτρων οδηγώντας πολλές από αυτές σε  μείωση της ανταγωνιστικότητας τους, ακόμη και σε αναστολή της λειτουργίας τους.

Στην περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας ο χειμώνας έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, γεγονός που σημαίνει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες θέρμανσης και αύξηση ουσιαστικά του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων περίπου κατά 20%.

Μέσα σε συνθήκες έντονου και παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού η αύξηση αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων έναντι των Κινεζικών, οι οποίες αποτελούν τους κυριότερους ανταγωνιστές μας σε διεθνές επίπεδο. Μελετώντας τους δείκτες ανεργίας κατά περιφέρεια, παρατηρούμε ότι τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (24,9%) σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες όπως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (20%), στην Κεντρική Μακεδονία (19,8%)κλπ.  Μάλιστα η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το τελευταίο τρίμηνο έκανε ένα τεράστιο άλμα 5, 5 μονάδων, με την Καστοριά να αγγίζει το ποσοστό του 30%, την Φλώρινα το 25 % την Κοζάνη το 35% και τα Γρεβενά το 40%. Επίσης, θεωρούμε ότι η πραγματική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών ζητά την επανεξέταση του μέτρου αυτού, προκειμένου να αρθεί η επιβάρυνση αυτή που πλήττει άμεσα και ζωτικά τις επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες αγωνίζονται να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, αλλά και το μερίδιο τους στη Διεθνή Αγορά Γούνας. Η ενίσχυση των Δημόσιων Εσόδων και της Εθνικής Οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, και της ενίσχυσης εξωστρεφών κλάδων και επιχειρήσεων όπως αυτών της Γουνοποιίας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Προς: Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Ανάπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Βουλευτή Ν. Καστοριάς
κ. Πετσάλνικο Φίλιππο
Βουλευτή Ν. Καστοριάς
κ. Ζήση Τζηκαλάγια
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Αθανασιάδη Αλέκο
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Βλατής Ιωάννη
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Κουκουλόπουλος Πάρη
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Κασαπίδη Γεώργιο
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη
Βουλευτή Ν. Κοζάνης
κ. Τσιαρτσιώνη Νικόλαο

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Νοέμβριος, 2011, 10:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr