Με ρυθμό χελώνας «πάνε» τα Σχέδια Βελτίωσης

Με την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης να έχει λιμνάσει, τους γεωπόνους μελετητές να προτείνουν ότι μπορούν οι ίδιοι να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και τον Ειδικό Γραμματέα, Βαγγέλη Διβάρη, να επιμένει στις… 9 προεγκρίσεις των αρχών του Σεπτεμβρίου, φαίνεται για άλλη μια φορά ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι είναι έτοιμο ακόμα και να βρει όσα επιπλέον κονδύλια χρειάζονται για να εγκριθούν όλοι οι πλήρεις φάκελοι, έτσι ώστε να έχουμε τις τελικές εγκρίσεις στις αρχές του επόμενου έτους, έχουμε φτάσει στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και τα πράγματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Σύμφωνα με την επιστολή της Ένωσης Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΕΓΜΕΣΕ) στον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, «έχουν περάσει άλλοι δύο μήνες και στην ουσία δεν έχει αρχίσει η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης. Ανεπίσημα μαθαίνουμε: α) Ακόμα το ηλεκτρονικό σύστημα για την αξιολόγηση δεν είναι έτοιμο, β) οι αξιολογητές-Γεωτεχνικοί του Δημοσίου- δεν  είναι πλέον και τόσο πρόθυμοι να αναλάβουν την εργασία, γιατί φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να πληρωθούν, διότι κάποια διάταξη του νέου μισθολογίου δεν επιτρέπει αμοιβές επιπλέον της μισθοδοσίας».

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο κ. Διβάρης, μεταξύ άλλων, είπε:

1. Το Π.Α.Α. 2007-2013 τρέχει με ρυθμό υλοποίησης 40%, όσο περίπου και ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος και είναι το πρώτο στην Ελλάδα.

2. Στο Μέτρο 121 (Σχέδια Βελτίωσης, προκήρυξη 18/2/2011, για 500 εκατ. ευρώ) που έκλεισε στις 29 Αυγούστου, υποβλήθηκαν 7.700 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 670 εκατ. ευρώ και ήδη αξιολογούνται, ενώ ήδη εστάλησαν προεγκρίσεις για 9 και υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα μπορέσουν να αξιολογηθούν όλες.

3. 5.424 αιτήσεις ζητούσαν μηχανολογικό εξοπλισμό (350 εκατ. ευρώ), 6.134 αιτήσεις περιλάμβαναν παρελκόμενα (232 εκατ. ευρώ), 4.432 ζητούσαν αρδευτικό εξοπλισμό (53 εκατ. ευρώ).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Νοέμβριος, 2011, 7:56 μμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr