Από 1ης Ιουλίου ακριβαίνουν τα τιμολόγια των ταξί, οι τιμές των διοδίων και των καυσίμων

11:09-Ακριβότερες θα είναι από 1ης Ιουλίου οι μετακινήσεις λόγω της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 21% σε 23%. Ο ΦΠΑ θα επηρεάσει για πρώτη φορά τα τιμολόγια των ταξί, καθώς από 1ης Ιουλίου οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις με φόρο 11%.

Στους οδηγούς των ΙΧ θα περάσει και η αύξηση του ΦΠΑ στις τιμές των καυσίμων. Οπως προβλέπεται, οι αυξήσεις που θα ισχύσουν θα είναι 7,38 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη και 3,69 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.

Οι οδηγοί όμως δεν θα τη γλιτώσουν ούτε από τα διόδια. Από 1ης Ιουλίου αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο των διοδίων της Αττικής οδού και πλέον, ενώ την πρώτη αύξηση από 19% σε 21% την είχε απορροφήσει η εταιρεία, με τη νέα αύξηση στο 23% οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν όλη τη διαφορά. Το αντίτιμο θα αυξηθεί από 10 ως 40 λεπτά.

Παράλληλα αναπροσαρμόζονται οι τιμές που ισχύουν για τα συνδρομητικά προγράμματα, τα οποία εξακολουθούν και μετά την αναπροσαρμογή να προσφέρουν στους χρήστες της Αττικής οδού σημαντικές εκπτώσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 10% ως και 33%. Οι νέες τιμές των συνδρομητικών προγραμμάτων του e-Ρass που θα ισχύσουν από 1ης Ιουλίου για τα ΙΧ διαμορφώνονται για το βασικό πρόγραμμα «Εxpress» σε 2,52 ευρώ ανά διέλευση, ενώ οι κλιμακωτές τιμές των προγραμμάτων «Friendly» και «Βusiness» θα διαμορφωθούν σε 2,52 ευρώ, 2,24 ευρώ και 1,96 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων. Στο πρόγραμμα «Βonus» διατηρείται η δυνατότητα των 15 δωρεάν διελεύσεων εντός εκάστου ημερολογιακού μήνα.

Ακριβότερες τιμές διοδίων από 1ης Ιουλίου θα ισχύσουν και στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων. Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας οδού (Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο, Ν. Πέραμος και Αγ. Θεόδωροι) και για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών Ολυμπία Ρass και e-Ρass της Αττικής οδού όταν χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες της Ολυμπίας οδού.

Η Μορέας ΑΕ, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ, αναπροσαρμόζει και τα τιμολόγια στον άξονα Κορίνθου – Τρίπολης, ενώ παραμένει ως έχει μόνο το αντίτιμο του διοδίου για τα δίκυκλα. TO BHMA

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούνιος, 2010, 11:08 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr