Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Κλείδωσε, όπως φαίνεται η ημερομηνία των εκλογών για τις 19 Φεβρουαρίου. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος μέχρι τότε.

Την 19η Φεβρουαρίου ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πρόκριναν οι αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά την πρώτη συνάντησή τους που έγινε με στόχο την αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του προγράμματος της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μέχρι τότε η νέα κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης και να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Το πλαίσιο των επτά σημείων για τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι:

 1. Εκταμίευση της 6ης δόσης.
  Η εκταμίευση αποφασίζεται στο ECOFIN της Τρίτης, με βάση την απόφαση του Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου, και πρέπει να γίνει το αργότερο στις 15 Δεκεμβρίου. Πριν όμως την εκταμίευση πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) που ενσωματώθηκαν στην απόφαση του ECOFIN και στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Η υλοποίηση των ενεργειών αυτών πρέπει να επιβεβαιωθεί από την Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.
 2. Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.
  Η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει επικαιροποίηση του Μνημονίου που δεν θα απέχει πολύ από την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Η νέα δανειακή σύμβαση με το EFSF και η νέα απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ θα παραπέμπουν στο νέο Μνημόνιο και το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
 3. Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 πριν από τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.
 4. Πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.
 5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
 6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).
 7. Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Νοέμβριος, 2011, 11:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr