» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ » Οργή σε όλο το ΠΑΣΟΚ για Πετσάλνικο

Αντιδράσεις κορυφαίων προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σε όλο το ΠΑΣΟΚ η πληροφορία και μόνο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση συνεργασίας τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη και της επιρροής του κ. Παπανδρέου, βουλευτές και στελέχη εκπλιπαρούν σχεδόν τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή, θεωρώντας ότι θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την ίδια τη χώρα στο εξωτερικό, ενώ εκτιμούν ότι θα δικαιωθεί ο Αντώνης Σαμαράς για τη στάση που κράτησε. Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να σταθεί μάι τέτοια κυβέρνηση, ούτε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο, που έχει μπροστά του.
Η επιλογή του κ. Πετσάλνικου, έναντι άλλων, που ακούστηκαν το τελευταίο τετραήμερο αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους και σίγουρα κινείται πολύ κάτω των προσδοκιών, που καλλιεργήθηκαν στο μεταξύ.
Πολλοί μιλούν για ατυχή επιλογή, άλλοι επισημαίνουν τις δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της απελθούσης κυβέρνησης (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου), που ζητούσαν προσωπικότητα κύρους και γνώστη των οικονομικών για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι αρχίζουν να κατηγορούν ευθέως τον κ. Παπανδρέου για τις ενέργειές. Λέγεται ότι ο κ. Παπανδρέου βάζει ένα άνθρωπο της εμπιστοσύνης του για να ελέγχει από το παρασκήνιο τη νέα κυβέρνηση, ότι περιόρισε το εύρος της αποδοχής της για προσωπικές σκοπιμότητες και ότι δεν προώθησε κάποιο άλλο πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ (ο λόγος γίνεται κυρίως για τον Ευάγγελο Βενιζέλο) γιατί ενδιαφέρεται μόνο και μόνο να ελέγξει το κόμμα.
Το θέμα που ανακύπτει για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι η επιλογή Πετσάλνικου θα χρεωθεί ολοκληρωτικά στον ίδιο, θα τον βαρύνει πολιτικά και στο τέλος θα στρέψει τα πυρά όλων εναντίον του για την επερχόμενη – πιθανότατα – αποτυχία του εγχειρήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ερμηνείες, ο κ. Παπανδρέου τορπίλισε επίτηδες από την αρχή την περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου και δεν πίστεψε ποτέ στο αξιόπιστο της λύσης Βενιζέλου. Έφτασε, λένε, την υπόθεση στο μη περαιτέρω, ώστε οποιαδήποτε λύση δοθεί στο σημερινό αδιέξοδο να μοιάζει καλύτερη από την παραμικρή παράταση της εκκρεμότητας.
Παράγοντες του κόμματος και της αγοράς θεωρούν χαμηλής πτήσης και περιορισμένης αποτελεσματικότητας την επιλογή Πετσάλνικου και αναμένουν τις εξελίξεις.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Νοέμβριος, 2011, 5:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr