Κατά του τέλους ακινήτων το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Μετά από αίτημα διαμαρτυρόμενων πολιτών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, συζητήθηκε σήμερα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.Στην ομιλία του ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν μπορεί ο δήμος να παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος, διότι δεν είναι δυνατό να υιοθετεί συμπεριφορές που εκφεύγουν της νομιμότητας. Διατύπωσε, επίσης, την προσωπική του άποψη ότι είναι απαράδεκτο να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το τέλος.

Κατά του Ειδικού Τέλους τάχθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Άλλες υιοθέτησαν πλήρως τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων και άλλες επέμειναν στο διαχωρισμό των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος, για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα.

Ο Γ. Μπουτάρης στην ομιλία του σημείωσε πως δεν μπορεί ο δήμος να παροτρύνει τους πολίτες να μην πληρώσουν το τέλος, διότι δεν είναι δυνατό να υιοθετεί συμπεριφορές που εκφεύγουν της νομιμότητας. Διατύπωσε, επίσης, την προσωπική του άποψη ότι είναι απαράδεκτο να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το τέλος.

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα δει το ζήτημα της νομικής στήριξης πολιτών καθώς και της προσφυγής στα δικαστήρια, ενώ όσον αφορά το θέμα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ο δήμος δεν δίνει τέτοια εντολή στην υπηρεσία ηλεκτρολογικού, αλλά ηλεκτρολόγοι του δήμου μπορούν εθελοντικά και εκτός ωραρίου να κάνουν επανασυνδέσεις σε περιπτώσεις που κόβεται το ρεύμα λόγω μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ υπήρξε και φραστική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ κατέθεσε διαφορετικό σχέδιο ψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Νοέμβριος, 2011, 1:59 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr