«Γκάζι» στην εφεδρεία – Σαρώνουν τα υπουργεία – Καταργούν υποδιευθύνσεις και γραφεία!

Το μαχαίρι θα μπει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν αναμενόμενο και στον στενό δημόσιο τομέα όπως αποφασίστηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Πόσο πιο γρήγορα; Έως το τέλος της εβδομάδας.

Τα υπουργεία, με ευθύνη των γ.γ. θα πρέπει να συντάξουν άμεσα σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων με τα οποία να καταργούνται ή να συγχωνεύονται υπηρεσιακές μονάδες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.

Μάλιστα τα σχέδια πρέπει να είναι έτοιμα και να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και στην συνέχεια να ψηφιστούν στη Βουλή.

Αποφασίστηκε:

– Κλείσιμο των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Παράδειγμα: Θα καταργηθούν σε όλα τα υπουργεία τα τμήματα δακτυλογράφησης, ενώ είναι διαδεδομένη η χρήση υπολογιστών.

– Όλες οι υποστηρικτικές μονάδες να υπαχθούν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, για να γίνεται καλύτερος συντονισμός.

– Πλέον, κάθε γενική διεύθυνση θα πρέπει να περιλαμβάνει από τρεις ως επτά διευθύνσεις και η κάθε διεύθυνση από τρία ως επτά τμήματα.

– Να καταργηθούν όλες οι υποδιευθύνσεις και τα γραφεία.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι. Να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς.
Ειδικά το τελευταίο θα οδηγήσει σε μαζικές μετατάξεις ή ακόμη και σε απολύσεις.

Έτσι, η ένταξη των μόνιμων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 27 Νοεμβρίου 2011.

H ένταξη των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τόσο των φορέων του Δημοσίου όσο και των υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων στο καθεστώς της εφεδρείας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 1η Ιανουαρίου 2012.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Νοέμβριος, 2011, 2:53 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr