Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν ζήτησε ο Σαμαράς

Κυβέρνηση με λαϊκή νομιμοποίηση θέλει η ΝΔ –

“Στηρίζουμε την μεταβατική κυβέρνηση και πρωτοστατήσαμε για για τον σχηματισμό της” είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο και πρόσθεσε ότι “η σημερινή μας ψήφος είναι η επιβεβαίωση της δέσμευσης”. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε “τι χρειάζεται η προσωπική δήλωση όταν υπάρχει η δέσμευση στο κορυφαίο θεσμικό  επίπεδο της Βουλής και η υπογραφή των τριών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας” κάνοντας σαφές ότι θα συνεχίσει να αρνείται την υπογραφή που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρέπει να φύγουμε από το κοινό πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης και σημείωσε ότι “δεν θα της δημιουργήσουμε αχρείαστα προβλήματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΔ λένε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τον κ. Σαμαρά και θεωρούν πως όταν γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις τότε θα δεχθούν την θέση του προέδρου της ΝΔ χωρίς να επιμένουν σε έγγραφες διαβεβαιώσεις.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα επισημαίνοντας : “Θα υποστηρίξουμε την απελευθέρωση των ταξί με πληθυσμιακή κριτήρια, λέμε ναι στην ύπαρξη ενιαίου ταμείου για τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά όχι στην υποβάθμιση».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρέμβασή του για το ειδικό τέλος ακινήτων που επιδιώκεται να εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού ζήτησε να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. Διευκρίνισε “όχι σε αυτούς που δεν θέλουν αλλά σε αυτούς που δεν μπορούν” και υποστήριξε ότι “αυτό δεν θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα αλλά θα γιγαντώσει την κοινωνική οργή”.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι λύση ανάγκης για να διατηρήσει η χώρα την αξιοπιστία της να παραμείνει στο ευρώ και να οδηγήσει σε εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η αποστολή της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το τρίπτυχο: να ξεμπλοκαριστεί η έκτη δόση, να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση και να πάμε σε εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “όσοι προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές στο τέλος του τριμήνου δεν προσφέρουν υπηρεσία στο νέο πρωθυπουργό. Αν κάποιοι προσπαθήσουν να διαιωνήσουν μία κυβέρνηση χωρίς λαική νομιμοποίηση θα πυροδοτήσουν κοινωνικές εκκρήξεις”. Συνέχισε λόγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με λαική νομιμοποίηση για να εφαρμόσει οικονομική πολιτική με στόχο την ανάκαμψη.

“Δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά είναι αυτονόητο ότι θα την στηρίξουμε στην αποστολή της” είπε ο κ. Σαμαράς. Επανάλαβε ότι η στήριξη της κυβέρνησης προήλθε από την ανάγκη να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι για την χώρα που προκάλεσαν οι χειρισμοί του κ. Παπανδρέου και κυρίως η εξαγγελία του δημοσψηφίσματος. Χαρακτήρισε την δανειακή σύμβαση αναπόφευκτη στο σημείο που οδήγησε τα πράγματα η προηγούμενη κυβέρνηση και επέμεινε στην θέση του ότι απαιτείται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής. Επιχειρηματολόγησε ότι με την πολιτική που ακολουθείται όλοι οι στόχοι που έθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσαν έξω, αμφισβήτησε δε και την επιτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στο εξής αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει όχι για να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις στους δανειστές μας αλλά αντίθετα να για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.
Πώς θα χειριστεί την άρνηση Καμένου να υπερψηφίσει τη νέα κυβέρνηση
Στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί πρόβλημα η επιμονή του κ. Πάνου Καμμένου να καταψηφίσει την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να καταλήγει στην λύση να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Καμμένο αλλά να μην τον διαγράψει από το κόμμα αφήνοντας έτσι ανοικτό και το ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον. PROTOTHEMA.GR

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Νοέμβριος, 2011, 11:54 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr