Πως και από πού θα ξεκινήσει η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο

Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των τμημάτων δακτυλογράφησης στα υπουργεία, γενικότερα όλων των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες υποδιευθύνσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς!

Πέραν αυτών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου από την άλλη Δευτέρα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενοι από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Τέλος, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι κατά τρόπο ώστε στην πρώτη φάση υλοποίησής της να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Νοέμβριος, 2011, 8:43 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr