Η επιστολή Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Την επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και  του ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα  το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Η επιστολή, όπως διευκρινίζεται, εμπεριέχει τις θέσεις του κ. Σαμαρά, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Η νέα επιστολή είναι ένα τμήμα της παλαιότερης επιστολής που είχε αποστείλει στους ηγέτες του ΕΛΚ. Συγκεκριμένα, από τη νέα επιστολή λείπει το αρχικό κομμάτι, στο οποίο ο κ. Σαμαράς αναφερόταν στις πολιτικές εξελίξεις μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς επίσης απουσιάζει και η ρητή αναφορά στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, που υπήρχε στο αρχικό κείμενο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι “αυτή η επιστολή θα γίνει δεκτή”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν γίνει και οι σχετικές συνεννοήσεις με τους Ευρωπαίους παράγοντες και με τον πρωθυπουργό. Πλέον, ο κ. Σαμαράς αναμένει ενημέρωση από τον κ. Παπαδήμο για τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, κάτι που θα γίνει σε συνάντησή τους στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής έχει ως εξής:  
‘Oπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους  της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά  με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι  τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές  πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου  να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της  Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει  την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι  να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας

Αναταράξεις εντός ΝΔ

Οι όποιες κινήσεις πάντως του κ. Σαμαρά θα γίνουν μετά την επίσημη ενημέρωση που θα έχει από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχε στην Ευρωπαική Ένωση.

Η νέα υποχώρηση που ζητείται από τον κ. Σαμαρά πάντως προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη που τοποθετούνται και υπέρ και κατά της νέας επιστολής.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι, εάν δεν υπογράψει την επιστολή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος να υπογράψει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι εντός της ημέρας τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν ό, τι χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έκτη δόση.

Δείτε εδώ  το σχετικό θέμα.

Όλα αυτά όταν νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση εάν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Νοέμβριος, 2011, 5:01 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr