Και εγένετο η Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιρισμών

Σάρκα και οστά έλαβε η υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείριση του Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων (ΣΑΟ).

Η Εποπτική Αρχή Αγροτικών Συνεταιρισμών ιδρύθηκε πρόσφατα με τον νόμο Σκανδαλίδη για τους συνεταιρισμούς 4015, που ισχύει από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2011, με κύριους σκοπούς να αξιολογήσει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, να εποπτεύσει την σύννομη λειτουργία τους και τους βοηθήσει στο έργο τους, το οποίο επιχειρεί να συμβάλλει σημαντικά στη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας μας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το βασικό εργαλείο της Εποπτικής Αρχής για να ανταποκριθεί όσον το δυνατόν πληρέστερα στην υλοποίηση των σκοπών της είναι το Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων ή Μητρώο ΣΑΟ, που συστάθηκε με τον παραπάνω νόμο και είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων και πληροφοριών.

Στο ξεκίνημα θα εγγραφούν στο Μητρώο ΣΑΟ μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2011, όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι Ενώσεις των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών, μέσω ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων αιτήσεών τους, όπως ορίστηκε από σχετική απόφαση του υπουργού.

Η καταγραφή αυτή με τη διαδικασία που ακολουθείται, εγκαινιάζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Πολιτείας και των Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοέμβριος, 2011, 6:03 μμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr