ΚΑΠΟΤΕ…

Αφιερωμένο στους  Μακεδονομάχους για την επικείμενη επέτειο  των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, αλλά και στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας .

Έπεσε στα χέρια μας μια εφημερίδα των  Σκοπιανών που εκδίδετε  στα  Σλάβικα και τα Ελληνικά, η οποία αναφέρονταν σε άρθρο της  εφημερίδας  ‘’Ελευθεροτυπία’’  που είχε σχέση με το Μακεδονικό.  Δεν θα υπεισέρθω  σε λεπτομέρειες καθότι δεν αξίζει τον κόπο να θες να μεταπείσεις  κάποιους που δεν ξέρουν να ακούν και υπηρετούν σκοπιμότητες, αλλά θα διατυπώσω κάποιες απορίες. Η πρώτη είναι  γιατί εκδίδουν την εφημερίδα τους σε δύο γλώσσες την ελληνική και την σλαβική; Τι ρόλο παίζει  και τι συμφέροντα εξυπηρετεί κάποιος αρθρογράφος ή ‘’ιστορικός’’ που ταυτίζεται με τις απόψεις τους;  Είναι λόγοι ιστορικής αλήθειας ή συμφέροντα;

Μ’ αυτές και άλλες σκέψεις αποκοιμήθηκα και είδα στον ύπνο τον Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στον Βουκεφάλα να μου διατυπώνει το εξής παράπονο.

<< Ήθελα από εκατοντάδες  χρόνια,  να πάρω την έγκριση των θεών του Ολύμπου να κατέβω στη γη να δω τι απέγινε το βασίλειό μου με τους απογόνους  και επιγόνους μου. Όταν το αποφάσισα λοιπόν και χτύπησα την πόρτα του παραδείσου μου είπαν ότι τώρα δεν είναι αρμόδιοι και ιδιοκτήτες του παραδείσου οι αρχαίοι θεοί, αλλά κάποιοι άλλοι που δεν τους ήξερα.  Μου είπαν δε συγκεκριμένα ότι αρμόδιος για τέτοια άδεια είναι κάποιος  Άγιος Πέτρος.  Φιλικός μού φάνηκε ο άνθρωπος αυτός, μου είπε δε ότι με γνώριζε από τις αφηγήσεις και την ιστορία,  αλλά έπρεπε να ρωτήσει τους ανωτέρους του και άρχισαν να με παραπέμπουν αυτό που λέτε εσείς οι χριστιανοί ‘’από τον Άννα στο Καϊάφα’’. Τελικά μετά από πολύ καιρό έμαθα ότι δεν μου δίνουν άδεια να κατέβω στη γη,  διότι λέει διαφωνούσαν οι χριστιανοί μεταξύ τους καθότι ένας Πάπας κάποιοι Εξαρχικοί  και κάποιοι άλλοι, που ήταν νέοι ένοικοι του παραδείσου, δεν ήθελαν να μου δώσουν την έγκρισή τους. Εγώ φυσικά, (συνέχιζε να μου διηγείται ο Μακεδόνας Στρατηλάτης), που συνένωσα όλους τους  Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων, μάθαινα όσα συνέβαιναν πάνω στη γη, καθότι όσοι πέθαιναν και ήθελαν να διέλθουν την πόρτα του παραδείσου, με συναντούσαν και μου έλεγαν τι συνέβαινε. Γνώρισα το Κωνσταντίνο Καραμανλή και μου είπε όλα τα γεγονότα για το τι συμβαίνει με  το όνομα της   Μακεδονίας. Γνώρισα και το Γκλιγκόροφ αλλά μ’ αυτόν δεν μπορούσα να συνεννοηθώ διότι δεν καταλάβαινα την γλώσσα του. Τελικά μας έφεραν έναν Μακεδονομάχο δίγλωσσο για διερμηνέα και του είπα του Γκλιγκόροφ ότι, όταν εμείς πολεμούσαμε τους βαρβάρους αυτοί οι σλάβοι δεν υπήρχαν. Το ξέρω μου απήντησε αυτός, γι’ αυτό εξ’ άλλου και με πυροβόλησαν καθότι παραδέχθηκα την αλήθεια, συνέχισε ο Γκλιγκόροφ.  Είπαμε πολλά και κατάλαβε ο Γκλιγκόροφ ότι  εμείς οι Μακεδόνες ήμασταν ελληνικό φύλλο, όπως και άλλες πόλεις ή τμήματα  της Ελλάδας και συνεννοούμασταν με μια κοινή γλώσσα, είχαμε κοινή θρησκεία και τα ίδια συναισθήματα κλπ.  Δεν γνωρίζαμε  ούτε ακούσαμε για σλάβικη γλώσσα ούτε για κυριλλική γραφή.  Και επειδή εδώ επάνω γνώρισα και τον Χριστό, αφού είμαστε σχεδόν συνομήλικοι, (καθότι σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο ο χρόνος σταματάει), και τα συζητάμε όλα, έχει και αυτός την ίδια γνώμη με μένα για τους  Σκοπιανούς.

>>Τελικά πήρα την άδεια, συνεχίζει ο Μέγας Αλέξανδρος, κατέβηκα στη γη,  πήγα και στη Θεσσαλονίκη είδα εκεί τον ανδριάντα μου και αυτό με ικανοποίησε. Επισκέφθηκα την αρχαία Πέλλα την Βεργίνα το Λιτόχωρο όπου βρίσκεται άλλος ένας ανδριάντας μου  και συγκινήθηκα. Έμαθα δε ότι υπάρχει και ένας ανδριάντας δικός μου στην πόλη των Σκοπίων. Πήγα και εκεί και ρώτησα κάποιον, γιατί έφτιαξαν εκεί τον Ανδριάντα μου, αλλά αυτός δεν μπορούσε να με καταλάβει. Τελικά πέρασε από εκεί κάποιος  Έλληνας που γνώριζε και τα σλάβικα και μου εξήγησε τον λόγο που φτιάξανε τον ανδριάντα μου. Πήγα στους αρμόδιους με τον Έλληνα μεταφραστή μου και τους είπα φυσικά ότι δεν είχαν δίκαιο και ο άνθρωποι των Σκοπίων εξαγριώθηκαν και άρχισαν να με βρίζουν. Κάλεσαν την αστυνομία και μου ζήτησαν τα στοιχεία. Τους είπα ότι είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος και ότι αυτό που γίνεται είναι παραχάραξη της ιστορίας. Αμέσως οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον πρόεδρό τους τον Γκρουέφσκι   και αυτός διέταξε να με φυλακίσουν. Τότε φωνάζω με ένα νεύμα τον Βουκεφάλα και έρχεται σαν αστραπή, καβαλάω επάνω του και εξαφανίζομαι>>.

Η αστραπή και μετά η βροντή με ξύπνησαν  και τρομαγμένος αλλά και ευχαριστημένος ξύπνησα, διότι τα όνειρα πολλές φορές αποτυπώνουν την πραγματικότητα και εγώ ευχαριστήθηκα, που ακόμη και στο όνειρό μου επιβεβαιώθηκε μια διαχρονική αλήθεια που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να νοθεύσουν, απαρνούμενοι την καταγωγή τους.  Αγαπητοί και κατά τα άλλα συμπαθείς γείτονες, δεν είναι κακό να είναι κανείς σλάβος. Το σλάβικο έθνος όπως γράψαμε και άλλη φορά, έχει να επιδείξει λαμπρή ιστορία και αξιόλογους ανθρώπους όπως όλα τα έθνη του κόσμου. Μη κάνετε κι΄ εσείς  σαν κάποιες νύφες που θέλουν να πιαστούν από σόι και ξεχνούν την πατρική τους καταγωγή  και αναφέρονται μόνο με το όνομα του άντρα τους.  Στοχαστείτε λίγο και σεις σε βάθος, καθότι δεν αξίζει τον κόπο να ζει κανείς μια αστόχαστη ζωή.

Ο στοχαστής

…(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ στις 17 Νοέμβρη 2011)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Νοέμβριος, 2011, 12:16 μμ. στις Κατηγορίες ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr