50.000 άνεργοι σε κοινωφελή εργασία τον Δεκέμβριο

Εγκριση προκηρύξεων από ΑΣΕΠ και επιλογή από πίνακες του ΟΑΕΔ

Ξεκινούν οι διαδικασίες και οι εγκρίσεις των περίφημων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ.

Άμεσα θα τεθούν σε εφαρμογή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προγράμματα απασχόλησης στους δήμους της χώρας, από τα οποία υπολογίζεται ότι θα εργαστούν περίπου 150.000 άνεργοι.

Το πρώτο πρόγραμμα που θα τεθεί σε λειτουργία σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας μέσα στον Δεκέμβριο αφορά την υλοποίηση 50.000 θέσεων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ. Οι προκηρύξεις των θέσεων καθώς και ο έλεγχος των επιτυχόντων θα γίνεται από το ΑΣΕΠ με βάση τη μοριοδότηση που ισχύει σήμερα για το εποχικό προσωπικό. Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας στους δήμους της επικράτειας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες και αναμένουν την έγκριση για την εκταμίευση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εντός του Δεκεμβρίου, ο ΟΑΕΔ θα διαμορφώσει τους πίνακες υποψηφίων για το πρόγραμμα και στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του στους μεγάλους δήμους της χώρας και κατόπιν να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Υπολογίζεται ότι σε βάθος τριετίας θα απασχοληθούν περίπου 100.000 μακροχρόνια άνεργοι κυρίως σε ειδικότητες εργατών και τεχνιτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη ή ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία μέχρι 29 ετών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Νοέμβριος, 2011, 11:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr