Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με κτηνοτρόφους από τη δυτική Μακεδονία για τις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Την τεράστια προοπτική της Φέτας στην Ευρωπαϊκή αγορά και τη συμβολή της αιγοπροβατοτροφίας στην εθνική μας οικονομία παρουσίασε σε συνάντηση στη Σιάτιστα με κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Η προοπτική αυτή σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη μπορεί να αποφέρει στη χώρα μας επιπλέον 150.000 θέσεις εργασίας, 1 δις € τζίρο και πολλαπλά άλλα οφέλη για την ελληνική κοινωνία.

Βασική όμως προϋπόθεση όχι μόνον για την προοπτική αυτή, αλλά και για τη διατήρηση του υφιστάμενου παραγωγικού ιστού γύρω από τη Φέτα, είναι η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στις βασικές υποδομές.

Η αδειοδότηση και η νομιμοποίηση των παράνομων σταβλικών εγκαταστάσεων, η ηλεκτροδότησή τους, η υδροδότηση όπου είναι δυνατόν, η κτηνιατρική περίθαλψη, η διαχείριση των βοσκοτόπων και οι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά είναι θέματα που όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης έχει θέσει επανειλημμένως στην προηγούμενη Κυβέρνηση και το ίδιο θα κάνει και προς τη σημερινή.

Ωστόσο, θετικό βήμα, έστω και καθυστερημένα, χαρακτήρισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Κασαπίδης, την εισαγωγή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για τη ¨διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων¨.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη το σχέδιο νόμου διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι κτηνοτρόφοι να νομιμοποιήσουν τυχόν παράνομες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και να βγάλουν νόμιμες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στις παραγωγικές τους υποδομές.

Ο βουλευτής της περιφερειακής ενότητας παρουσίασε αναλυτικά τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου στους κτηνοτρόφους και επισήμανε τις αλλαγές που προτείνονται για διευκόλυνση αντίστοιχων περιπτώσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης πολλές από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου είχαν προταθεί από τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. προς την προηγούμενη Κυβέρνηση – και στις δύο ηγεσίες του ΥπΑΑΤ, ενώ επισήμανε και σημεία που χρειάζονται πρόσθετες διατάξεις π.χ. διαχείριση βοσκοτόπων κ.α.

Ο κ. Κασαπίδης εφιστώντας την προσοχή προς τους κτηνοτρόφους, τους κάλεσε να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους μέχρι τέλος του 2013, διότι σε αντίθετη περίπτωση από το 2014 θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη αλλά και την ευκαιρία να συγκροτήσουν έναν γεωργοκτηνοτροφικό συνεταιρισμό σ’ επίπεδο δυτικής Μακεδονίας για την από κοινού διαχείριση των προϊόντων και των εφοδίων τους, εκμεταλλευόμενοι το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στους συνεταιρισμούς μετά την ψήφιση του νομού για τις συνεταιριστικές οργανώσεις στη χώρα μας, αλλά και για να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που θα παρέχεται μετά το 2014 και για τους κτηνοτρόφους να συστήνουν ομάδες παραγωγών και να υλοποιούν από κοινού επιχειρησιακά επενδυτικά σχέδια.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Νοέμβριος, 2011, 2:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr