1.500 νέες θέσεις σε τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου

Περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου που θα λειτουργήσουν εντός του 2012 σε Στερεά Ελλάδα – Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου που θα λειτουργήσουν εντός του 2012 σε Στερεά Ελλάδα – Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των διαγωνισμών για τις τρεις νέες ΕΠΑ, φιλοδοξώντας στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 156 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή των δικτύων και η λιανική πώληση του φυσικού αερίου θα δημιουργήσει σταδιακά έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως από τις οικείες περιφέρειες.

Μιλώντας στην «Εργασία» ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτήρισε το 2012 ως «χρονιά – ορόσημο» για τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε ευρύτερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως η διαγωνιστική διαδικασία και για τις τρεις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του 2011, ώστε η ίδρυσή τους να έχει επιτευχθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

«Σε πρώτο στάδιο θα γίνει η διεθνής πρόσκληση για την προεπιλογή των ενδιαφερόμενων και θα ακολουθήσει το στάδιο των προσφορών. Οι ιδιώτες επενδυτές θα αποκτήσουν μερίδιο τουλάχιστον 35% και το μάνατζμεντ, ενώ η ΔΕΠΑ θα διατηρεί πλειοψηφικό ποσοστό. Το επενδυτικό πρόγραμμα των τριών νέων ΕΠΑ θα ενισχυθεί με Κοινοτικούς πόρους ύψους 42,6 εκατομμυρίων και θα φθάσει στα 200 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας. Επιπλέον, πάνω από 1.800.000 κάτοικοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνό καύσιμο».

1.500 νέες θέσεις σε τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου

Η καθεμία ΕΠΑ -σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη- θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, ενώ περίπου 5.000 άτομα (υπαλληλικό προσωπικό, ανειδίκευτοι εργάτες, τεχνίτες, μηχανικοί, εμπορία εξοπλισμού) θα εργαστούν σε όλο το χρονικό διάστημα ίδρυσης και λειτουργίας τους.

1.500 νέες θέσεις σε τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου

Νέες επενδύσεις το 2013
«Οπως έχουμε ήδη νομοθετήσει με τον ν. 4001/2011, προβλέπεται η ίδρυση Εταιρείας Παροχής Αερίου και σε Ηπειρο – Δυτική Μακεδονία καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η πρώτη θα στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του ελληνο-ιταλικού αγωγού Φυσικού Αερίου ITGI, που όχι μόνο θα διέλθει από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ηπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2013 σχεδιάζεται να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Πελοποννήσου, αμέσως μετά την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης Αγ. Θεόδωροι – Κόρινθος – Αργος – Τρίπολη – Μεγαλόπολη, ο οποίος θα τροφοδοτήσει το εργοστάσιο των 800 Mw της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη», καταλήγει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Αγγελική Μαρίνου-ΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Νοέμβριος, 2011, 1:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr