ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SMS ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Επείγουσα προειδοποίηση στους κατόχους κινητών τηλεφώνων για την δράση κυκλώματος που εξαπατά πολίτες με παραπλανητικά μηνύματα τα οποία αποστέλλονται με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συμβουλεύουν τους κατόχους κινητών, παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενο τους και να μην απαντούν στους αποστολείς.
Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.
Η ηλεκτρονική απάτη του διεθνούς κυκλώματος αποτελεί παραλλαγή των νιγηριανών απατών και αυτή τη φορά τα μηνύματα αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως στο παρελθόν.
Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Νοέμβριος, 2011, 3:44 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr