Στα 2,9 εκατ. ευρώ οι εισαγωγές κοπριάς για το 2010

Το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ περίπου διατέθηκε το 2010 για την εισαγωγή λιπασμάτων (κοπριές) στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στην έγγραφη απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, «σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η συνολική αξία των εισαγωγών λιπασμάτων (κοπριές) στη χώρα μας ήταν 2.918.756 ευρώ το 2010».

Ο βουλευτής στην ερώτηση του ανέφερε ότι σε μεγάλες ξένες αλυσίδες έχουν εντοπισθεί να πωλούνται κοπριές προελεύσεως Γερμανίας ή Τουρκίας και ζητούσε να ενημερωθεί ποιες ποσότητες εισήγαγε η Ελλάδα από τη Γερμανία και την Τουρκία το 2010 και ποια ήταν η συνολική αξία της εισαχθείσας από το εξωτερικό κοπριάς.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός «η Ιταλία, η Ισπανία και η Αυστρία είχαν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην εγχώρια αγορά με 30,52%, 24,12% και 12,02% αντίστοιχα. Το μερίδιο συμμετοχής της Γερμανίας στην ελληνική αγορά ήταν 0,87%, ενώ η συμμετοχή του εν λόγω προϊόντος στο σύνολο εισαγωγών της ελληνικής οικονομίας ήταν 0,006% κατά την περίοδο αναφοράς. Εισαγωγές από την Τουρκία δεν πραγματοποιήθηκαν».

kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Δεκέμβριος, 2011, 12:28 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr