Δήλωση για τη συγχώνευση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας

13:40 – «Η ανακολουθία λόγων και έργων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει τέλος και όριο. Η αναίρεση όλων όσων υποστήριζαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση γίνεται καθημερινά πράξη σήμερα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Οι τότε τοποθετήσεις τους με τις σημερινές τους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση. Αντίθετα, πράττουν ότι τότε κατηγορούσαν και απέρριπταν. Επιβεβαιώνοντας πλήρως πόσο καιροσκοπικά,

λαϊκίστικα και παλαιοκομματικά πολιτεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τελευταίο δείγμα της αντίληψης και της πολιτικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελεί η συγχώνευση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας με το Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης, το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας και την ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση, το Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύεται και απορροφάται από το ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού μαζί με τα άλλα τρία Κέντρα.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση και έκπληξη πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υιοθετεί τώρα ότι απέρριπτε καθολικά και μετά βδελυγμίας μόλις πριν από ένα χρόνο. Όταν η τότε κυβέρνηση σχεδίαζε τη συγχώνευση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας με διασφαλισμένη τη συνέχιση της παρουσίας και της λειτουργίας του στο Νομό Καστοριάς. Τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι τοπικοί του εκπρόσωποι εξέφραζαν με όλα τα μέσα την κάθετη διαφωνία τους σε μία τέτοια εξέλιξη.

Απορώ πως θα σταθούν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που καλούνται να ψηφίσουν ότι απέρριπταν και κατηγορούσαν πριν από μερικούς μήνες; Πως θα βγουν να υποστηρίξουν τις σημερινές τους αποφάσεις; Πως θα δικαιολογήσουν την πολιτική τους «κωλοτούμπα»;

Βέβαια πάντα υπάρχει η γνωστή καραμέλα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς όμως για αυτούς, οι πολίτες πλέον γνωρίζουν και καταλαβαίνουν. Γνωρίζουν την ανακολουθία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καταλαβαίνουν ότι μερικές αποφάσεις δεν έχουν καμία σχέση με την κρίση. Οι πολίτες παρακολουθούν, κρίνουν και συγκρίνουν πρόσωπα, αντιλήψεις και συμπεριφορές. Μας κρίνουν και μας συγκρίνουν όλους. Σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα επίπεδα. Τι λέγαμε και τι κάνουμε. Τι λέγαμε και τι λέμε. Τι υποσχόμασταν και τι εφαρμόζουμε. Πόσο συνεπείς, υπεύθυνοι, δραστήριοι και αποτελεσματικοί ήμασταν και είμαστε ο καθένας από εμάς που ασχολείται με τα κοινά. Ευελπιστώντας εφεξής οι πολίτες να κρίνουν και να ψηφίζουν αποκλειστικά με αυτά τα κριτήρια.»

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιούνιος, 2010, 1:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

4 Σχόλια για “Δήλωση για τη συγχώνευση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας”

 1. Καστοριανός

  Συμφωνώ με τον Γιάννη παραπάνω.
  Η κα. Μπουζάλη «υπήρξε μακράν η πιο δραστήρια, μαχητική και αποτελεσματική βουλευτής». Με μία διαφορά.
  Την δραστηριότητα και την μαχητικότητά της, την εξάντλησε στην προώθηση και στην εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων της.
  Και δυστυχώς τα «επιτεύγματά» της είναι μπροστά μας καθημερινά όταν μπαίνουμε στην πόλη και βλέπουμε τις βίλες που «φύτρωσαν» εν μια νυκτί δίπλα στην λίμνη…
  Αλήθεια, πόσες μέρες κράτησε η «ευνοϊκή» απόφαση του υπουργείου ?
  Και φυσικά μόλις βολέψαμε αυτούς που βολέψαμε, βάσει σχεδίου, επαναφέραμε σε ισχύ την παλιά απόφαση για να μην μπορεί να χτίσει άλλος και να αποκτήσουν και υπεραξία τα ακίνητα…
  Η πονηράδα του Έλληνα σε όλο της το μεγαλείο …
  Εύγε στην «δραστήρια» κα Μπουζάλη

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ

  Η στάση της κας Μπουζάλη είναι σταθερή και διαχρονική. Τα ίδια έλεγε πριν, τα ίδια λέει και τώρα. Τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι τη συνέπειά της και το θάρρος της. Ειδικά για τα θέματα της γουνοποιίας.
  Το αντίθετο βέβαια ισχύει για τους κ. Πετσάλνικο και Τζηκαλάγια. Ο πρώτος καλείται να στηρίξει αποφάσεις που πριν κατηγορούσε και όλοι θυμόμαστε. Ο δευτερος γιατί είναι γνωστό σε όλους ποιοι μεγαλογουναράδες τον στήριξαν και για ποιους λόγους.
  Τέλος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η κα. Μπουζάλη υπήρξε μακράν η πιο δραστήρια, μαχητική και αποτελεσματική βουλευτής που είχε ποτέ αυτός ο νομός. Τώρα φαίνεται περίτρανα.
  Η αδράνεια, η ανυπαρξία, η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα των σημερινών Βουλευτών είναι εμφανής και παραδεκτή από τους περισσότερους σκεπτόμενους πολίτες του Νομού. Η περιοχή μας έχασε και χάνει από την μη εκλογή της κ. Μπουζάλη. Κρίμα….

 3. Νίκος

  Νομίζω πως η αξιαγάπητη κυρία Πρώην βουλευτής ότι με καρυκεύματα προσπαθεί να σώσει την δυσοσμία του πρόσφατου πολιτικού παρελθόντος , και απ΄την άλλη θα χρησιμοποιήσω τα άνωθεν λόγια της <> επιδίδεται σε έναν αγώνα εντυπώσεων όπως πάντα έκανε αλλά και αναποτελεσματικό. Όσο για το τοπικό ΠΑΣΟΚ (συμπεριλαμβανομένου και του βουλευτή) αφουγκράζεται τα προβλήματα και τα αναδεικνύει με οποιοδήποτε πολίτικο κόστος ,βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην πρώτη γραμμή στα τοπικά προβλήματα με παρεμβάσεις ουσίας και πιέσεις σε κυβερνητικά στελέχη. Άλλωστε αυτό κλήθηκε να κάνει , και μην ξεχνάμε εσείς στηρίξατε αυτό γιατί βρίσκεστε απέναντι και αντιφάσκετε….

 4. Thinking Citizen

  Σωστός ο ισχυρισμός της κας Μπουζάλη περί ανακολουθίας του (τοπικού) ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα.
  Τώρα όσον αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός φορέα, όπως αυτός του ΚΕΓ, θα έπρεπε όλοι οι πολιτικοί του τόπου να έχουν πλέον το σθένος να υποστηρίξουν δημόσια αυτό που αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των Καστοριανών και ειδικά των ίδιων των γουνοποιών. Το ΚΕΓ ουδέποτε λειτούργησε βάσει του σκοπού του καταστατικού του διότι πολύ απλά ουδέποτε στελεχώθηκε αξιοκρατικά.
  Μίλώντας τώρα για τη γουνοποία, θα πρέπει να αναγνωριστεί στην κα Μπουζάλη ότι επέδειξε σθένος στο θέμα της ρύθμισης των δανείων των «ολίγων» και πολεμήθηκε σφόδρα και ανέντιμα γι’αυτή της την καθαρή στάση.
  Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ και ο νυν βουλευτής της ΝΔ χάιδεψαν τ’αυτιά των συγκεριμένων γουνοποιών.
  Η γουνοποία δεν θέλει προστάτες. Θέλει ρεαλιστές που αναλαμβάνουν ο καθένας από τη σκοπιά του το όποιο κόστος του αναλογεί. Επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr