Νέος διαγωνισμός για 800 πυροσβέστες

Νέο διαγωνισμό κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ετοιμάζεται να εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο διαγωνισμός αφορά 750 θέσεις Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στο Σχολή Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εργασία», το υπουργείο θα προσλάβει άμεσα τους νέους Πυροσβέστες, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους έως την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, ενώ το 2012 θα προσλάβει και νέους εποχικούς υπαλλήλους.

Κριτήρια για τους 750 Δόκιμους
Οι υποψήφιοι για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων πρέπει να είναι Eλληνες πολίτες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Για τους εθελοντές αλλά και τους εποχικούς πυροσβέστες το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 31o έτος, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ μπορούν έως το 33o έτος τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Oλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου (τουλάχιστον), να έχουν ανάστημα άνω του 1,70 μ. (για τους άντρες) και 1,65 μ. (για τις γυναίκες) και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Eνοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και άλλη Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, εξάλλου, να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης, να μην είναι χρήστες ναρκωτικών, να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες επιτυχόντων ανάλογα με τη μοριοδότηση των προσόντων τους. Επιπλέον μόρια λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών (100 και 200 μόρια αντίστοιχα), όσοι έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ’ ή Ε’ (100 μόρια) και μοτοσικλέτας (50 μόρια) και όσοι γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (100 μόρια για την άριστη και 50 για την καλή γνώση). Εξάλλου, 50 μόρια λαμβάνουν εκείνοι που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ και 50 μόρια οι εθελοντές ή οι εποχικοί πυροσβέστες που εργάστηκαν για μία αντιπυρική περίοδο (30 μόρια για κάθε επιπλέον έτος εργασίας).

Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα για 4 χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησής τους.

Πρόσθετα μόρια για εθελοντές
Επιπλέον μόρια στους διαγωνισμούς κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν οι εθελοντές Πυροσβέστες που έχουν προσφέρει τουλάχιστον 36 οκτάωρες υπηρεσίες κάθε ημερολογιακού έτους.

Σύμφωνα με τον νόμο «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις», εθελοντές Πυροσβέστες μπορούν να είναι Ελληνες πολίτες καθώς και πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, ηλικίας 18-55 ετών, που διαμένουν στην Ελλάδα και είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η βασική τους εκπαίδευση πραγματοποιείται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, έχει ελάχιστη διάρκεια 120 ώρες και ακολούθως υποβάλλονται σε εξετάσεις προκειμένου να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο.

Εξάλλου, στον νόμο προβλέπεται η σύσταση ειδικής κατηγορίας εθελοντών υπό τον τίτλο «Φίλοι του Πυροσβεστικού Σώματος» και στην οποία μπορούν να εντάσσονται Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες ηλικίας 15 ετών και άνω. Τα μέλη της δεν συμμετέχουν στο επιχειρησιακό έργο του Σώματος, αλλά δύνανται να παρέχουν εθελοντική υπηρεσία σε υποστηρικτικές δράσεις.

ΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Δεκέμβριος, 2011, 7:20 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr