Παρέμβαση Βενιζέλου και Παπαδήμου για το χαράτσι στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ζητά ο Ροντούλης

Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα αφού παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα πληρώσουν το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, για τις αποθήκες τους, τώρα καλούνται να το καταβάλουν. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ακόμα και οι παραγωγοί που διαθέτουν αγροτικό τιμολόγιο, δεν εξαιρούνται από την διαδικασία αφού θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση και στην συνέχεια θα τους επιστραφούν τα χρήματα μετά από μια σειρά διασταυρωτικών ελέγχων.

Για το θέμα ο ΑγροΤύπος μίλησε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριο Ροντούλη ο οποίος μας ανέφερε: «Ο κ. Πρωθυπουργός μέσα στην Βουλή είπε ότι ο κυριότερος μοχλός εξόδου της χώρας από την κρίση είναι ο πρωτογενής τομέας. Να παρέμβει λοιπόν το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Αφανίζεται ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος. Αυτή η κατάσταση θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν μια εγκύκλιος να καταργεί έναν νόμο».

Το ιστορικό

Πώς έχει διαμορφωθεί όμως η κατάσταση μέχρι σήμερα; Ο νόμος 4021, άρθρο 53, παρ.5, αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική, βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση εξαιρούνται της καταβολής του τέλους.
Στις 10 Οκτωβρίου του 2011 όμως εκδόθηκε μια εγκύκλιος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στην οποία αναφερόταν ότι προκειμένου να εξαιρεθούν αυτές οι εγκαταστάσεις θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν και να προσκομίσουν αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Με απλά λόγια προστέθηκε η έννοια του αγροτικού τιμολογίου το οποίο το 95% των αγροτών και κτηνοτρόφων δεν το διαθέτει. Στην ουσία λοιπόν μια εγκύκλιος αλλάζει τον νόμο που κάνει λόγο για «χρήση».
Στην συνέχεια πριν από μερικές ημέρες (μέσα στον Δεκέμβριο) βγήκε μια καινούρια εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών η οποία αποδέχεται το αγροτικό τιμολόγιο και μάλιστα προσθέτει ότι, ακόμα και αν κάποιος διαθέτει αγροτικό τιμολόγιο θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση και στην συνέχεια τα χρήματα θα του επιστραφούν μετά από μια σειρά διασταυρωτηκών ελέγχων μέσω της εφορίας.

«Ταφόπλακα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου»

«Έδωσα το θέμα στον κ. Σκανδαλίδη και τον κ. Βενιζέλο. Χρησιμοποίησα όλους τους κυβερνητικούς διαύλους αλλά ακόμα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Τα είπα και στην Βουλή. Έχουμε εργαλεία να αποδείξουμε ότι κάποιος είναι αγρότης ή κτηνοτρόφος και η αποθήκη είναι κτηνοτροφικής χρήσεως. Έχουμε το ΟΣΔΕ, έχουμε το Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, την οικοδομική άδεια, το Κτηνοτροφικό Μητρώο. Εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνοδευτικά», μας τονίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριος Ροντούλης.
Και καταλήγει: «Πρέπει λοιπόν να γίνει παρέμβαση του υπουργείου οικονομικών και προσωπικά του κ. Λουκά Παπαδήμου για να μπει ένα τέρμα σε αυτό που συμβαίνει.

Χρήστος Διαμαντόπουλος
http://www.agrotypos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Δεκέμβριος, 2011, 4:29 μμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr