Φιάσκο με την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο; – Χρεώνουν ως εφεδρεία κι όσους αποχωρούν με σύνταξη( όσοι/ες φιλοτιμηθούν)

Μαζί με όλα τα πανελλαδκά στοιχεία η διοίκηση του νοσοκομείου Καστοριάς θα θέλαμε να μας πει αν από το ανθρώπινο δυναμικό της βγήκαν υπάληλοι σε εφεδρεία, αν έχουν σταλεί για όλους όλα τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ στοιχεία η αν ΞΕΧΑΣΑΜΕ να στείλουμε πληροφορίες για μερικούς η για μερικές ώστε να μην βγουν σε εφεδρεία.

Περιμένουμε από τον κ. Κατσίλη ΟΛΑ τα στοιχεία ( news@diktyo1.gr)

 

Από τους 4.929 υπαλλήλους μόνο 515 μπήκαν σε εφεδρεία και οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν
– Θα δεχτεί αυτή την κουτοπονηριά η τρόικα είναι το μεγάλο ερώτημα
– Γενικά Επιτελεία Άμυνας, τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Παιδείας δεν έχουν στείλει ακόμα στοιχεία
– Οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν για φέτος από την εφεδρεία απειλούν εάν υπαχθούν στο μέτρο από του χρόνου

 

Ακόμη και τους υπαλλήλους του στενού δημοσίου τομέα οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία τους με αίτησή τους τους τελευταίους δύο μήνες αλλά και όσους οδηγήθηκαν υποχρεωτικά σε κανονική συνταξιοδότηση, λόγο συμπλήρωσης ηλικίας και συντάξιμων χρόνων, χρεώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι εντάσσονται στην εφεδρεία ή στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς έτσι ώστε ο αριθμός τους να φτάσει τους 30.000, που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να αποχωρήσουν από το δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αποχωρούντων με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή κανονικής συνταξιοδότησης που συγκέντρωσε το υπουργείο από φορείς του στενού δημοσίου τομέα σε σύνολο 4.929 υπαλλήλων μόλις το 10%, δηλαδή 515, οδηγήθηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και θα λαμβάνουν για δύο χρόνια, πριν από την σύνταξή τους, το 60% του τελευταίου τους βασικού μισθού.

Οι υπόλοιποι 4.414 είναι υπάλληλοι που αποχώρησαν με αίτησή τους από την υπηρεσία από τις αρχές Οκτωβρίου ή υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν κανονικά.

Παρότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε θέσει ως τελευταία προθεσμία στους φορείς του στενού δημοσίου τομέα να υποβάλλουν το αργότερα ως την περασμένη Δευτέρα τα πλήρη στοιχεία για όσους μονίμους υπαλλήλους βγαίνουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή συνταξιοδοτήθηκαν οικειοθελώς από την υπηρεσία τους τους τελευταίους δύο μήνες, ελάχιστοι είχαν στείλει μέχρι χθες τα μεσάνυχτα τα πλήρη στοιχεία.

Μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι ο αριθμός των αποχωρούντων υπαλλήλων έφτασε τις 6.500 αλλά υπολείπονται να στείλουν ολοκληρωμένα στοιχεία τα Γενικά επιτελεία Άμυνας, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας, Δήμοι κι άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των αποχωρούντων μονίμων υπαλλήλων ενδεχομένως να φτάσει τις 15.000 χιλιάδες. Εκτός από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία με αποχωρήσεις προσωπικού αορίστου χρόνου λόγο προσυνταξιοδότησης συγκεντρώνει και η γενική γραμματεία των ΔΕΚΟ στην οποία υπάγονται νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του δημοσίου.

Στόχος είναι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο ως το τέλος του χρόνου αλλά είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αν η τρόικα αποδεχτεί στον αριθμό αυτό, σε μεγάλο ποσοστό μάλιστα, να περιλαμβάνονται και οι κανονικές αποχωρήσεις υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 4.929 υπαλλήλους που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι 1.134 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 537 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 2.659 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 599 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, από τους 4.929 υπαλλήλους, οι 1.917 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.170 από τα ΝΠΔΔ, οι 288 από τα δικαστήρια, οι 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 430 από τις περιφέρειες, οι 763 από τους δήμους, οι 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 39 από τις ανεξάρτητες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι εντάσσονται στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού τους για 24 μήνες.

πληροφορίες και απο άρθρο του newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Δεκέμβριος, 2011, 12:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr