Όψιμες «αγωνίες» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται πληθώρα δημοσιοποίησης απόψεων από διάφορους παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (ιδιαίτερα των παραρτημάτων), που με μια πρώτη ανάγνωση δείχνουν αγωνία και άγχος για το μέλλον του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναπτύχθηκε (ορθότερα γιγαντώθηκε μέχρι που έγινε τέρας) την τελευταία δεκαετία, τότε που όλα ήταν θεμιτά, τότε που καθηγητές και διοίκηση περιφέρονταν στα ΜΜΕ με ύφος καρδιναλίου και διαφήμιζαν την επερχόμενη ανάπτυξη. Κοντά σ’ αυτούς και οι Δήμαρχοι των τοπικών κοινωνιών «πουλούσαν» «εκπαιδευτική ανάπτυξη» για να εισπράξουν τα ψηφαλάκια των πολιτών ως αντίδωρο.

Δυστυχώς για όλους μας κανένας από τους παραπάνω, είτε γιατί δεν είχε την αντίληψη, είτε γιατί το απόκρυπτε συστηματικά, δεν έθιξε ποτέ το γεγονός της ουτοπίας του εγχειρήματος με δανεικό χρήμα. Έτσι υποθηκεύτηκε το μέλλον όχι απλά του ΤΕΙ, αλλά της ίδιας της Δυτικής Μακεδονίας, γιατί άλλαξε με δραματικό τρόπο την παιδεία, τη νοοτροπία της κοινωνίας δηλαδή, για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί.

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας τόσο με τις τραγικές αναβλητικότητες της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και με τις δογματικές, μέχρι διαστροφής, εμμονές της αντιπολίτευσης Σαμαρά για ένα αδειανό πρωθυπουργικό πουκάμισο, αποκάλυψαν περίτρανα ότι όλα ήταν φτιαγμένα με πηλό και πως στην πρώτη μπόρα διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν, ενώ οι ανίκανες και αβέλτερες ηγεσίες της Ελλάδας νοιαζόταν μόνο για την καρεκλίτσα ή την επαναστατική γυμναστική.

Κανένας από τους αγωνιούντες «δασκάλους» δεν διατύπωσε την παραμικρή αντίρρηση όταν επενδύονταν εκατομμύρια ευρώ στα «χλιδάτα» παραρτήματα της Καστοριάς και των Γρεβενών, κανένας δεν διατύπωσε την ελάχιστη αντίρρηση (πλην ενός αν δε με απατά η μνήμη μου) για το εξάμβλωμα του τμήματος Μαιευτικής, κανένας δεν διατυπώνει ακόμη και σήμερα καμία αντίρρηση για την επιδίωξη της διοίκησης να κατασκευάσει 3 νέα αμφιθέατρα και επιπλέον γραφεία στην Κοζάνη! Η αντίληψη περί διαχείρισης του δημοσίου χρήματος έχει παραμείνει αναλλοίωτη στις προ μνημονίου εποχές, τότε που το δανεικό χρήμα έρεε άφθονο και εξανδραπόδιζε τις συνειδήσεις των Ελλήνων.

Το όψιμο ενδιαφέρον όλων αυτών των κυρίων και κυριών που κόπτονται κοψοχρονιά για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχει μοναδικό του σκοπό την προσωπική τους σωτηρία και τίποτα άλλο.

Του Μπάμπη Καμπουρίδη

kabouridis.babis@yahoo.gr

Ο Μπάμπης Καμπουρίδης είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.		
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Δεκέμβριος, 2011, 1:51 μμ. στις Κατηγορίες ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Όψιμες «αγωνίες» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας”

  1. […] Διάβασα την επιστολή σου, με θέμα περί τις: «Όψιμες «αγωνίες» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας». […]

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr